“El Club: Junior FC”

Es celebra a la Sala d'Exposicions temporals

Exposiciones. Descubre la historia de este club de fútbol centenario.

El Junior FC lo fundaron en el año 1917 en la calle de Caponata, 5, en el corazón del barrio de Sarrià, un grupo de amigos que los fines de semana se reunían para jugar al fútbol en el jardín de Can Serrahima.

Durante los primeros años de existencia, el Junior jugó en el campo de la Olivareta, cerca del Torrent d’en Senillosa, en Sarrià. En el año 1931 alquiló unos terrenos al final de la avenida Diagonal, delante del Palau Reial, donde permaneció hasta finales de los años cincuenta, cuando, a consecuencia de la construcción de la zona universitaria, se vio forzado a marcharse. En el 1960 se trasladó a Sant Cugat del Vallès, donde tiene la sede desde entonces.

Actualmente, el fútbol, el hockey sobre hierba, el tenis y el pádel son los principales deportes que se practican ahí, con cerca de mil cuatrocientas licencias federativas y más de un millar de practicantes en las escuelas deportivas. Hasta quince deportistas del Junior han sido olímpicos en las disciplinas de atletismo y hockey sobre hierba, y han conseguido cuatro medallas de oro olímpicas.

Traductor de google :

Horarios


El Junior FC es va fundar l´any 1917 al carrer de Caponata, 5, al bell mig del barri barceloní de Sarrià, per una colla d´amics que els caps de setmana es trobaven per jugar a futbol al jardí de Can Serrahima.

Els fundadors van ser els germans Chopitea (Josep Antoni, Carles, Enric, Josep i Grau), els cosins Carroggio Socias (Josep A., Josep, Enric, Lluís i Ramon), els germans Hastings (Dunstan, Ciril i Antoni), els germans Serrahima (Maurici, Alfons, Joan, Josep Maria i Rafael), els germans Prat Piera (Lluís, Antoni i Francesc), Jordi López de Sagredo i Josep M. de Ferrater. L´1 de desembre d´aquell any, aquell grup de joves, d´entre deu i setze anys, van constituir formalment el Junior i en van elegir la primera junta directiva, presidida per Maurici Serrahima Bofill.

Durant els primers anys d´existència, el Junior va jugar al camp de l´Olivareta, a prop del Torrent d´en Senillosa, a Sarrià. L´any 1931 va llogar uns terrenys al final de l´avinguda Diagonal, davant del Palau Reial, on va romandre fins a finals dels anys cinquanta, quan, a conseqüència de la construcció de la zona universitària, es va veure forçat a marxar. El 1960 es va traslladar a Sant Cugat del Vallès, on des d´aleshores té la seu.

Actualment, el futbol, l´hoquei sobre herba, el tennis i el pàdel són els principals esports que s´hi practiquen, amb prop de 1.400 llicències federatives i més d´un miler de practicants a les escoles esportives. Fins a quinze esportistes del Junior han sigut olímpics en les disciplines d´atletisme i hoquei sobre herba, i han aconseguit quatre medalles d´or olímpiques.

Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona

Dirección:
Av Estadi, 60
Districto:
Sants-Montjuïc
Barrio:
El Poble-sec
Código postal:
08038
Población:
Barcelona