Les Biblioteques de Barcelona participen a la 37a Setmana del Llibre en Català

Fires. Del 6 al 15 de setembre, a l'Avinguda de la Catedral

La Setmana del Llibre en Català, que s’ha consolidat com un dels esdeveniments culturals més importants del país, vol continuar servint a la promoció de la lectura de llibres en català.

Punt de trobada entre lectors, llibreries, editorials i revistes, la Setmana ofereix durant deu dies l’oferta de llibres i de publicacions en català més gran de la història a l’abast de tothom. Enguany seran presents a l’avinguda de la Catedral de Barcelona més segells editorials i llibreries que mai, i s’hi batrà el rècord de novetats editorials, 260, a més de desenes de milers de títols de fons. S’hi faran 270 activitats (presentacions, xerrades, debats, contacontes, tallers, premis i itineraris literaris…), 60 de les quals d’adreçades al públic familiar i una dotzena de pensades per al joves.

El convidat especial d’aquesta 37a edició és l’escriptor i periodista suec David Lagercrantz, continuador de la celebrada sèrie Millennium. Dissabte 7 de setembre, a les 19 h, hi presentarà La noia que va viure dues vegades, que n’és el sisè lliurament.

Biblioteques de Barcelona prendrà part activa en la Setmana, a través de la difusió de les accions i els serveis que ofereix als infants en favor de la lectura, i també aportant una part de la programació infantil que es durà a terme a l’escenari familiar:

Juguem amb les paraules, amb Noemí Caballer. La rateta Nila juga amb la seva col·lecció de paraules i descobreix que hi pot construir frases, poesies, contes… Diumenge 8 de setembre, a les 12 h.

Històries i cançons animals, amb Rah-mon Roma. Contes, cançons i poemes musicats sobre animals a partir de textos d’autors catalans. Dimecres 11 de setembre, a les 12 h.

L’àvia pirata, amb Assumpta Mercader. Conte d’aventures que permet conèixer els protagonistes de les llegendes de bona part del litoral català. Dissabte 14 de setembre, a les 18 h.

La dinamització de l’escenari familiar anirà a càrrec d’Eva Cartañà, que hi presentarà a més a més totes les activitats i tallers, en una proposta de Biblioteques de Barcelona.

Un any més, cal destacar la compra de llibres per a les biblioteques. Enguany, un total de 104 biblioteques es beneficiaran de les aportacions, 10 de les quals de Biblioteques de Barcelona, en el marc del programa de suport a les fires del llibre de Catalunya que impulsa el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Més informació a https://www.lasetmana.cat/