Al març, les dones tornen a ser les protagonistes a les Biblioteques de Barcelona

8M. Marina Subirats, Txell Freixas, Keum Suk Gendry-Kim i Elvira Lindo són algunes de les autores que aquest mes passaran per les biblioteques a presentar les seves obres.

La música, la literatura i la història ompliran aquest mes de març les biblioteques, on les dones tornen a ser les protagonistes.

Inaugurem el mes de març amb la presentació, el dia 1, de dues novel·les escrites per dues dones. La sociòloga Marina Subirats presenta De mares a filles, a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, i Gloria Rendón, experta en migracions, presenta Brisas y ráfagas en el corazón del viento, a la Biblioteca Gabriel García Márquez.

Les presentacions de llibres escrits per dones continuen durant tot el mes: el 16 de març Txell Feixas presenta Aliades. Una revolució de nenes a Xatila, a la Biblioteca Francesca Bonnemaison; el 29 de març Keum Suk Gendry-Kim presenta La espera, a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, i, finalment, el 30 de març, Elvira Lindo presenta el seu nou llibre, En la boca del lobo.

A les Biblioteques de Barcelona destaca el fons especialitzat en dones de la Biblioteca Francesca Bonnemaison, un espai de referència i un dels millors fons especialitzats en la dona i els feminismes. La Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix també disposa d’un fons en Feminisme i LGTBIQ+.

Nou us perdeu les recomanacions lectores sobre el Dia Internacional de les Dones que trobareu al Bibarnabloc i a la Biblioteca Digital, així com les exposicions de fons que trobareu a moltes biblioteques.

Literatura

A la Biblioteca Francesca Bonnemaison parlarem del llibre autobiogràfic La història de la meva vida, de Sojourner Truth; a la Biblioteca Montserrat Abelló conversarem sobre dones escriptores darrere un pseudònim masculí, i a la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix tractarem la creació literària més enllà de la violència masclista. També descobrirem la Barcelona literària en clau femenina, a la Biblioteca El Clot – Josep Benet, i una clàssica molt moderna: Jane Austen, a la Biblioteca Vila de Gràcia.

En el marc dels clubs de lectura, Olga Merino visitarà la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix per parlar sobre el seu llibre, Cinco inviernos.

Aquest mes, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, la Biblioteca Vapor Vell reivindica la poesia en veu de dona, i a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda la poeta Gemma Casamajó i Solé presenta el seu darrer poemari: Domèstica maragda.

Còmic

Al març viurem el còmic en clau de gènere. El dia 4, en el marc del GRAF, Festival de Còmic Independent i d’Autoedició, la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra organitza una trobada amb la il·lustradora Nadia Hafid, i dins el cicle temàtic “Constel·lació gràfica. Paradisos imaginaris”, el dia 13, descobrirem els paradisos imaginaris de Genie Espinosa a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. A la Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver parlarem d’anime en clau de gènere.

Música

A les sessions del cicle “Elles canten, elles parlen” conversarem amb compositores i intèrprets sobre les seves idees, il·lusions, queixes i frustracions, a més d’escoltar les cançons que escriuen o adapten. Aquest mes hi participaran Laia Llach, a la Biblioteca Fort Pienc, i Joana Dark, a la Biblioteca Vapor Vell.

Història

A la Biblioteca Francesca Bonnemaison parlarem de dones indomables amagades per la història, coneixerem les dones artistes de Les Corts amb l’itinerari organitzat per la Biblioteca Montserrat Abelló, descobrirem els oficis de tota la vida del Mercat de la Mercè, a la Biblioteca Nou Barris, i a la Biblioteca Jaume Fuster conversarem sobre la vida quotidiana de les dones a l’edat mitjana.

Públic infantil

Durant la setmana del 6 a l’11 de març, els joves d’entre 9 i 12 anys coneixeran dones científiques i els seus descobriments als tallers EstàsON: “Ciència i dona”.

Els més petits també gaudiran de les aventures d’Irene, la valenta, i descobriran l’Heura a la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte. A la Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras farà de les seves una altra noia valenta, la Maixa.

Trobareu aquestes i altres activitats a les biblioteques amb motiu del Dia Internacional de les  Dones.