Bibliolab Ciència Jove

La Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud Lasarte dedica els dilluns a la ciència.  Et proposem conèixer la recerca i les accions que actualment es duen a terme per fer front al canvi climàtic. També a gaudir de la ciència durant unes sessions participatives on es fomentarà el debat i que combinaran els coneixements amb la diversió.

Si t’interessa la ciència, vine a provar-ho!

Dilluns 1 de febrer, a les 18 h

Joc de decisions sobre fotònica

Ens divertirem mentre discutim  Discutirem de manera entretinguda i divertida sobre fotònica i la importància que la ciència i de la recerca tenen a la nostra vida,. També coneixerem projectes científics punters impulsats per l’ICFO, parlarem amb alguns dels científics i científiques que hi treballen i, en acabar, al final prendrem una decisió estratègica.

A càrrec de Federica Beduini, ICFO - Institut de Ciències Fotòniques.

Dilluns 8 de febrer, a les 18 h

Com viurem al 2050? Visions i escenaris de futur

L’impacte de la humanitat sobre la natura comença a notar-se. Però com serà la Barcelona del 2050? Entre tots, provarem de fer projeccions de futur i els experts ens explicaran en què es basen.

A càrrec de Marite Guevara, Fundació Ersília.

Dilluns 15 de febrer, a les 18 h

Floodup: inundacions i canvi climàtic

En aquest últim any hem pogut veure els efectes d’episodis de grans inundacions. Investigadors d’aquests fenòmens ens explicaran com podem entendre’ls millor i quines informacions necessitem per fer-ho.

A càrrec de Montserrat Llasat, directora del grup GAMA (Grup d'Anàlisi de Situacions Meteorològiques Adverses) de la UB.

Dilluns 22 de febrer, a les 18 h

Barcelona treballa per la sostenibilitat i afronta el canvi climàtic

Tècnics de l’Ajuntament compartiran amb nosaltres com afrontem el canvi climàtic a la ciutat i quines mesures s’estan duent a terme.

A càrrec de Toni Pujol, de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.

Dilluns 1 de març, a les 18 h

Com és l’aire que respirem?

L’aire que respirem és important per a la nostra salut. També és el causant d’algunes malalties. Una investigadora de l’Institut de Salut Global de Barcelona ens explicarà quines són aquestes patologies i com s’estudien.

A càrrec de Celia Santos, membre de l’ISGlobal.

Dilluns 8 de març, a les 18 h

RiuNet

Aquest grup estudia la qualitat dels rius amb l’ús de bioindicadors.  Durant la sessió ens donaran a conèixer eines que permeten diagnosticar l’estat hidrològic i ecològic d’un riu.

A càrrec de Pau Fortuño, del Grup de Recerca Freshwater Ecology and Management (FEM) de la UB.

Dilluns 15 de març, a les 18 h

Night Up

Als científics els hi falten encara moltes dades per poder entendre millor la contaminació lumínica, és a dir, com la llum artificial altera el cicle natural de dia i nit, afectant als éssers vius. Tu també pots contribuir a entendre millor a aquest problema participant a NightUp.

A càrrec de Federica Beduini, de l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques).

Informació pràctica

Totes les sessions són en dilluns, de 18 a 20 h.

L’entrada és gratuïta. Només hi poden participar les persones que tinguin entre 12 i 18 anys.

L’espai té una cabuda limitada. Cal inscripció prèvia.