S’obre el període de licitació per a la construcció de la nova Biblioteca de Sarrià

Biblioteca. El nou equipament, que inclou biblioteca, oficines municipals i sala polivalent tindrà un pressupost de més de 14 milions d’euros i una superfície de més de 5.300 metres quadrats.

L’Ajuntament de Barcelona ha obert el període per licitar el projecte del nou equipament públic que acollirà la nova Biblioteca de Sarrià que s’ubicarà a la parcel•la situada al passeig de la Bonanova, número 119-121, cantonada amb la plaça de Sarrià, al districte de Sarrià – Sant Gervasi. El pressupost previst és de 14.615.093,90 € (IVA inclòs), on també està inclosa la obertura i reurbanització del carrer Menor de Sarrià, i el termini de presentació finalitza el 15 de gener de l’any vinent.

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi ha decidit prioritzar la construcció de la biblioteca de Sarrià durant aquest mandat, un dels projectes destacats en el Pla d’Actuació Municipal (PAM). Es tracta d’una vella reivindicació dels veïns de Sarrià que fa anys que reclamen aquest equipament públic, que es durà a terme d’acord amb Biblioteques de Barcelona.

Es tracta d’un equipament que ocuparà en planta una superfície d’uns 1.000 m2 i que constarà de planta baixa, tres plantes pis i terrat, que acolliran no només la Biblioteca amb una superfície de 1.600 m2, sinó també una sala polivalent i els serveis tècnics del Districte, de manera que es convertirà en un espai sociocultural de referència per als ciutadans i les entitats del barri. En total,  5.397,2 m2.

La biblioteca disposarà d’una àrea dedicada als infants i les famílies, d’ordinadors amb accés a internet i wifi gratuït per als usuaris, i de diferents espais i serveis per públic adult i joves.

La sala polivalent serà un gran espai diàfan de gran alçada, versàtil i flexible, que disposarà d’una grada telescòpica, escenari desmuntable, cabines de control i equipament audiovisual. Al seu voltant hi haurà també una sala d’exposicions i un conjunt d’espais de suport.

L’edifici tindrà un terrat accessible des del vestíbul principal, amb una part enjardinada i una part pavimentada disponible per activitats cíviques. Els serveis sanitaris, espais de neteja, offices i magatzems se situaran al voltant dels nuclis de comunicacions verticals vinculats al vestíbul principal i l’accés de servei.

El projecte dibuixa un únic edifici multifuncional, i per aquest motiu es planteja un sol accés públic des de la plaça de Sarrià. Tot i així, disposarà d’accessos diferenciats des de la plaça de Sarrià i el carrer Menor de Sarrià per permetre l’autonomia de cadascun dels diferents serveis: biblioteca, oficines municipals i sala polivalent.