Sant Martí de Provençals

En un món global, la col·lecció local de les Biblioteques de Barcelona tenen un interès especial per a les persones que volen conèixer millor la història i el desenvolupament del barri on viuen.

Els documents de la col·lecció local de la Biblioteca Sant Martí de Provençals tracten, en general, del districte de Sant Martí i en especial dels barris de la Verneda, la Pau i Sant Martí de Provençals.

Abasten àmbits diversos, per exemple la història, les seves festes i tradicions, l'urbanisme, les entitats del barri... fins i tot novel·les escrites per autors de la zona. També és possible consultar la col·lecció digitalitzada de fotografies, la majoria en blanc i negre, que són testimoni històric del districte de Sant Martí durant els anys de la transformació urbana deguda a les obres prèvies a les olimpíades de Barcelona'92. Aquestes fotografies, que podeu trobar al Trencadís, són fruit del segon concurs fotogràfic, organitzat per la biblioteca l'any 1989 i titulat "El nostre barri".

Tots el documents de la col·lecció local es poden agafar en préstec segons la normativa de préstec vigent, excepte els que estan exclosos de préstec, perquè són documents antics o edicions limitades.

L'equip de la biblioteca també us ajudarà en la cerca d'informació local que pugueu necessitar, per exemple:

  • Estadístiques de temes vinculats a Sant Martí de Provençals
  • Adreces d'entitats del barri.
  • Recursos que ofereix el barri.
  • Activitats i cursos que s'hi fan...

Recordeu que la biblioteca és un centre proper d'informació local!