Cicle "Eixamplem lectures"

Lectura a l'aire lliure. Activitats de promoció de la lectura a diferents espais exteriors de les biblioteques de l'Eixample del 28 de maig al 7 de juliol

Eixamplem lectures és una iniciativa de les biblioteques de l’Eixample que té com a objectiu acostar la lectura als espais exteriors propers a cadascuna de les biblioteques: patis, places, parcs i interiors d’illa.

A partir de propostes culturals participatives que posen en relleu la creativitat, la paraula, la música, l’escena i el joc, el públic s’endinsarà en el món de la literatura i dels llibres. A cada sessió també es podrà gaudir d’una selecció de llibres i contes per llegir i consultar.

Les activitats programades són:

  • Històries en moviment a càrrec de Tantàgora. De 7 a 11 anys.                                    Instal·lació d’àlbum il·lustrat i joc que proposa construir històries a partir d’una pàgina d’un llibre. Les famílies es passegen entre una mar de llibres per a triar el que més els vingui de gust i així començar a construir el seu propi relat a través del joc de construcció Plus Plus.

Dissabte 28 de maig, a les 12 h. al Parc Joan Miró. Biblioteca Joan Miró.

Dimecres 1 de juny,  a les 17.30h. a la plaça del Fort Pienc. Biblioteca Fort Pienc.

Dissabte 18 de juny, a les 11h. als Jardins Ermessenda de Carcassona. Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles.

  • Contes a la mà: Llibres per mirar i remenar a càrrec de Gisela Llimona. De 2 a 4 anys.

Dissabte 11 de juny, a les 12 h. al Parc Joan Miró. Biblioteca Joan Miró.

  • Espai de lectura i taller de punts de llibre a càrrec de la Biblioteca Fort Pienc. Per a públic de totes les edats.

Dissabte 11 de juny, a les 12 h. a la Plaça del Fort Pienc. Dins dels actes de la Festa Major del Fort Pienc.

  • Pàgines que sonen a càrrec de Tantàgora. Per a tota la família.                                          Vols fullejar o llegir un llibre mentre escoltes com sona?  El músic Gerard Valverde ha posat so a cinc llibres. Estira’t, mira, escolta i gaudeix!

Dilluns 20 de juny, a les 17.30h. als Jardins de Càndida Pérez (interior d’illa). Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver.

Dijous 30 de juny, a les 17.30h. als Jardins de Sofia Barat. Biblioteca Sofia Barat.

Activitats adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. Activitats gratuïtes. Cabuda limitada. Entrada lliure

  • Inventem contes. Taller d’escriptura creativa infantil a càrrec de la llibretera i escriptora Isabel del Río. De 9 a 12 anys. Inscripció prèvia. Activitat gratuïta.

Dimarts 5 i dijous 7 de juliol, a les 18h. als Jardins de Sofia Barat. Biblioteca Sofia Barat.

Cicle impulsat per les Biblioteques de l’Eixample: Esquerra de l’Eixample-Agustí CentellesFort Pienc, Joan Miró, Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte, Sant Antoni-Joan Oliver i Sofia Barat, amb el suport del Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Districte de l’Eixample.