Xarxa de Refugis Climàtics

Clima. Del 13 de juny al 15 de setembre les biblioteques són espais de refugi climàtic, on us podreu protegir de la calor.

A partir del 13 de juny, i fins al 15 de setembre les biblioteques formen part de la xarxa municipal d’espais refugi climàtic.

La finalitat dels espais refugi és proporcionar confort tèrmic a la població que ho necessiti, mantenint al mateix temps els usos o funcionalitat de l’espai. Aquest servei va dirigit especialment a la població més vulnerable a la calor com és la gent major de 75 anys, els nadons o gent que no disposi a casa les condicions tèrmiques més adequades, entre d’altres.

La calor excessiva i sostinguda comporta un augment de la mortalitat i la morbiditat, especialment en els grups més vulnerables, persones que o bé per la seva situació socioeconòmica o bé per la seva condició, salut o edat pateixen de manera més directa els efectes de la calor, com per exemple la gent gran.

Es preveu, que per els efectes de la crisi climàtica, cada vegada hi hagi més freqüència i intensitat d’onades de calor; actualment hi ha una onada de calor cada 4 anys de mitjana, i es preveu que en el millor dels casos aquesta freqüència es multipliqui per 8 i en el pitjor, fins a 16.

Per aquest motiu l’Ajuntament de Barcelona, des de l’any 2019 posa en funcionament una xarxa d’espais de refugi climàtic, on us podreu protegir de la calor. Per a l’estiu de 2022, Barcelona ha ampliat la xarxa de refugis climàtics a prop de 200.

Més informació