Biblioteques amb nom de dona

Dones. Dones rellevants del món del llibre, de la cultura o de l’entorn veïnal i associatiu, donaran nom a diverses biblioteques de la ciutat.

La poeta i novel·lista Ana María Moix, l’escriptora i periodista Rosa M. Arquimbau, l’escriptora Carmen Laforet, l’escriptora i bibliotecària Aurora Díaz Plaja, l’activista social M. Àngels Rivas i la periodista Mària Sánchez, són les properes figures femenines que donaran nom a sis biblioteques.

Amb elles, ja seran tretze les biblioteques de la xarxa de Biblioteques de Barcelona amb nom de dona:

-Ciutat Vella: Biblioteca Francesca Bonnemaison
-Eixample: Biblioteca Fort Pienc – Ana María Moix, Biblioteca Sofia Barat
-Les Corts: Biblioteca Montserrat Abelló
-Gràcia: Biblioteca Vallcarca i els Penitents – M. Antonieta Cot, Biblioteca Vila de Gràcia – Rosa M. Arquimbau
-Horta – Guinardó: Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda
-Nou Barris: Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta – Carmen Laforet, Biblioteca Nou Barris -Aurora Díaz Plaja, Biblioteca Canyelles – M. Àngels Rivas, Biblioteca Zona Nord – Mària Sánchez
– Sant Andreu: Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet
– Sant Martí: Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert

Les Biblioteques de Barcelona se singularitzen amb els noms dels propis edificis patrimonials o bé s’identifiquen amb noms de figures rellevants del món del llibre, de la cultura o de l’entorn veïnal i associatiu. En l’actualitat la majoria de les biblioteques porten noms d’homes; per això, des de Biblioteques de Barcelona, la Regidoria de Cultura i Indústries Creatives i els districtes, en aquelles biblioteques que només porten el nom del barri, s’ha volgut impulsar l’assignació de noms propis de dones nascudes a Barcelona o amb un vincle fort amb la ciutat.