Mar de fons. Viatges i expedicions

Cicle. Del 4 de juny al 4 de juliol. Cicle coordinat per Jordi Canal-Soler. Activitat en el marc de la Regata Cultural, amb motiu de la Copa Amèrica 2024.

Un 70% de la superfície del nostre planeta l’ocupen els mars i oceans. Sovint temut i respectat en el passat, el mar també va esdevenir font de nodriment, camí de rutes comercials, vies d’expansió o inspiració per al coneixement.

En aquest cicle de conferències coneixerem diferents aspectes del mar, una visió polièdrica per a entendre la seva importància en molts dels aspectes més importants de la humanitat.

Cicle coordinat per Jordi Canal-Soler

Activitat en el marc de la Regata Cultural, amb motiu de la Copa Amèrica 2024

PROGRAMA I INFORMACIÓ


SESSIONS:
Accés lliure fins a exhaurir places (cabuda limitada).

Polinesis, els exploradors del Pacífic
Dimarts 4 juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz. A càrrec de Jordi Canal-Soler, escriptor i fotògraf de viatges.

Secrets de la guerra enterrats al mar
Dimecres 5 juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Xavier Benguerel. A càrrec de Pere S. de Argila, historiador especialitzat en aeronàutica.

El passat sota les aigües: arqueologia submarina
Dilluns 10 juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert. A càrrec de Carles Aguilar, arqueòleg subaquàtic.

Desmitificant el mar Carib
Dimarts 11 juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta – Carmen Laforet. A càrrec d’Agustí Chaler, viatger i arquitecte especialitzat en patrimoni.

Entre la terra i el mar: el Delta de l’Ebre
Dijous 13 juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Jaume Fuster. A càrrec de Gabi Martínez, escriptor.

Descens a la Fossa de les Marianes
Dilluns 17 juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte. A càrrec d’Héctor Salvador, enginyer aeronàutic i explorador.

Darwin i l’expedició del Beagle, la volta al món de l’evolució
Dimecres 19 juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Fort Pienc – Ana María Moix. A càrrec de Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista i explorador.

Els antics egipcis i el mar
Dimecres 26 juny, a les 18.30 hores, a la Biblioteca Gòtic – Andreu Nin. A càrrec d’Irene Cordón i Solà-Sagalés, Doctora en Història Antiga.

La UNESCO i el patrimoni marítim: la mar de tradicions i creences
Dijous 27 de juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Nou Barris – Aurora Díaz Plaja. A càrrec de Victòria Medina, arqueòloga i divulgadora científica i cultural.
Més informació

Els àrabs i el mar, rere la llegenda de Sindbad
Dilluns 1 de juliol, a les 18.30 h, a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra. A càrrec de Jordi Esteva, escriptor, fotògraf i cineasta.

Viatges pel món en caiac
Dijous 4 de juliol, a les 18.30 h, a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda. A càrrec de Rai Puig, conductor i guionista del programa de televisió Gent de Mar.

 

I també…
GUIA DE LECTURA ‘ Mar de fons’
Esperem que aquesta guia us inspiri a explorar noves aventures literàries i a aprendre més sobre els oceans que cobreixen la major part del nostre planeta.

 

Segueix i comenta aquest cicle amb #RegataCulturalBCN
Accés lliure fins a exhaurir places (cabuda limitada).