Yo sí te conozco. Las voces que importan

Moviments socials. A quatre anys de la seva fundació, el Programa Barcelona Protegeix Periodistes de Mèxic, fa balanç sobre la seva curta història, comptada des de les veus de les persones protagonistes.

Taula rodona i presentació del llibre Yo sí te conozco. Las voces que acompañan.

Veus del Programa Municipal d’Acolliment Temporal, Barcelona Protegeix Periodistes de Mèxic.

Dijous 16 de desembre a les 18.30 h a la sala d’actes de la Biblioteca Trinitat Vella – J. Barbero.

Entrada lliure. Cabuda limitada

Mèxic és un dels països més perillosos per a exercir el periodisme. L’any 2019 va tancar amb almenys 10 persones periodistes assassinades per exercir el seu treball. En aquesta conjuntura, el 2017 neix el Programa Municipal d’Acolliment Temporal Barcelona Protegeix Periodistes de Mèxic per a donar refugi temporal a periodistes de Mèxic en situació d’amenaça i risc. Un equip de treball que des de la Taula per Mèxic executen en comunicació constant amb la Direcció de Justícia Global i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb altres organitzacions com Exil, Aluna Acompañamiento Psicosocial, Periodistas de a Pie, Article 19 o CIMAC Noticias.

A quatre anys de la seva fundació, aquest Programa fa balanç sobre la seva curta història, comptada des de les veus de les persones protagonistes. Un homenatge al periodisme compromès i a les persones voluntàries que treballen pels drets humans a Mèxic des de Barcelona.

Moderarà la Taula rodona:

Sandra Vicente

Periodista guardonada amb el premi de periodisme d’investigació Ramon Barnils 2015. Ha treballat a les redaccions de La Vanguardia, eldiario.es i Catalunya Plural.

Participaran en l’activitat:

Judit Salas

Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

Daliri Oropeza

Periodista acollida en el Programa Municipal d’Acolliment Temporal Barcelona Protegeix Periodistes de Mèxic.

Xavier Giró

Professor de Periodisme Polític a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), director del grup de recerca Observatori de la Cobertura de Conflictes (OCC) i codirector de la diplomatura de postgrau ‘La comunicació dels conflictes i la Pau’.

Membres de l’equip de Taula per Mèxic