Inclusió i sensibilització

Des de la biblioteca, posem els nostres serveis i recursos a disposició de les entitats del territori que treballen amb persones amb discapacitat per facilitar-ne la inclusió social. Pot ser tant una col·laboració puntual com més regular: visites guiades, cessió de l'espai multimèdia, cessió de l'espai infantil per a un ús autònom, recomanacions de material, clubs de lectura adaptats, acollida d'alumnes en pràctiques... i el que ens vulguis proposar!

Mitjançant diferents propostes volem mostrar les capacitats de les persones amb diversitat funcional i sensibilitzar la població sobre les realitats que viu aquest col·lectiu.

Fem tallers de sensibilització per a alumnes de secundària i entitats, projeccions de documentals, presentacions de llibres i exposicions com "Un passeig per Nou Barris" (Asendi, 2012), "Manutecnològics" (2013), "Cinema i discapacitat" (2015). Cada any celebrem el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre, conjuntament amb la resta d'entitats del districte de Nou Barris.

Actualment mantenim diverses col·laboracions amb les entitats de l'entorn següents: AFEM de Nou Barris, AREP, Artenea, Asendi Nou Barris, CO Cordada, CO Can Carreras Grup Asproseat, Escola d'Educació Especial Nen Deu, Escola Rel, IMD Nou Barris, Fundació Els Tres Turons i TEB Verdum.