BCNegra 2020, ciutat amagada

Literatura. Del 30 de gener al 9 de febrer, tindrà lloc la 15a edició de la BCNegra, la Trobada de novel·la negra de Barcelona.

Si l’edició passada ens dedicàvem a viatjar de port en port, en aquesta us proposem un viatge sota terra, amb cinc línies de metro que ens porten a conèixer la ciutat, tant la real com la inventada, que s’amaga als llibres. No la ciutat misteriosa ni tampoc la secreta, sinó l’amagada.

I com és habitual, Biblioteques de Barcelona s’hi suma amb una àmplia oferta d’activitats. Des d’exposicions, rutes literàries, clubs de lectura o una escape room, fins a la tradicional guia de lectura.

Consulta tota la programació aquí.

GUIA BCNEGRA 2020
Parlem de ciutats amagades. Als que ens agrada llegir, sabem que no hi ha una millor manera de conèixer un lloc que agafant un bon llibre. Al Bibarnabloc trobaràs aquesta guia de lectura que no et deixarà indiferent.

EXPOSICIÓ QUAN EL GROC ERA NEGRE. ELS TRETS DE «LA CUA DE PALLA» 
Dirigida en etapes diferents per Manuel de Pedrolo (1963-1970) i Xavier Coma (1985-1996), la primera col·lecció de butxaca de la millor novel·la negra i policíaca en català. A la Biblioteca Jaume Fuster.

ENIGMES A LA BIBLIOTECA
La ciutat se sent amenaçada per un enemic que vol destruir les biblioteques: l’Anticultura. Només el podrem vèncer resolent enigmes a contrarellotge (en 1 hora) que demostrin la nostra intel•ligència. Si investigues amb nosaltres aconseguirem derrotar l’enemic (a diverses biblioteques).

SANT ANDREU JUGA, ESPECIAL BCNEGRA
Espai per jugar a jocs de taula de la mà de l’Associació Stronghold, a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

RUTA PER LA BARCELONA NEGRA
La Biblioteca de Montbau – Albert Pérez Baró us convida a gaudir d’un passeig ben negre pels carrers de la nostra ciutat. A càrrec de Sebastià Bennasar.

ESCAPE ROOM
T’agrada el gènere negre? La Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró et proposa un joc en què hauràs de demostrar les teves habilitats per resoldre un enigma abans que s’exhaureixi el temps.

TROBADA DELS CLUBS DE LECTURA DE NOVEL•LA NEGRA JUVENIL
Els joves lectors barcelonins es troben un cop més dins el marc de BCNegra a la Biblioteca Jaume Fuster. Aquesta vegada, els participants en els clubs de lectura hauran treballat la novel•la Paraules emmetzinades (Edebé, 2010), de Maite Carranza.

CLUBS DE LECTURA DE GÈNERE NEGRE
Diversos clubs de lectura de Biblioteques de Barcelona programen sessions relacionades amb la BCNegra d’enguany. L’assistència als clubs és lliure, però amb inscripció prèvia a les biblioteques que els ofereixen.

Segueix i comenta amb #BCNegra20

Més informació:
Web BCNegra 2020