Munt de Mots. 'El silenci conta'

Jornada literària. El Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil organitza una jornada literària en el marc del Festival de Narració Oral Munt de Mots. A càrrec de Pablo Albo i Paula Carballeira. Divendres 20 d'octubre, de 10 a 13 h. Cal inscripció prèvia.

Data: divendres, 20 d’octubre
Hora: de 10 a 13 h
Lloc: Biblioteca Xavier Benguerel
Cal inscripció prèvia
Llibreria convidada: La Petita

Conferència ‘Narració oral: un art de buit i silenci’
A càrrec de Pablo Albo, narrador i escriptor

Contar contes és un art que es pot entendre de moltes maneres. Què passa si, en comptes de recórrer a elements visuals que l’acompanyin, partim del silenci i del buit i hi afegim només paraules, pauses, gestos, mirades, presència? Podria ser que si suggerim en comptes de mostrar, cadascú construeixi la història (la seva història) amb l’argila dels seus records?

Conferència ‘Contar les pors’
A càrrec de Paula Carballeira, narradora i escriptora

La reivindicació més gran que té pendent la narració oral és la seva contemporaneïtat. La creació i transmissió de narracions és una activitat intel·lectual i, per tant, cultural, que la humanitat ha estat fent des que va ser conscient de la seva existència. Avui dia té un sentit artístic. De la mateixa manera que altres expressions artístiques (literatura, teatre, dansa, pintura…), la narració oral ha de reivindicar el seu espai com a art contemporani que efectivament és.