Txernòbil: 34 anys després

Exposició. Del 2 de desembre al 31 de gener a la Biblioteca Xavier Benguerel.

Mostra de fotografies de Jorge Franganillo de la zona d’exclusió per contaminació nuclear de Txernòbil. 16 fotografies que són 16 mirades a les tràgiques conseqüències de la supèrbia humana i que volen renovar la memòria d’uns fets que no haurien de caure mai en l’oblit.

La zona d’exclusió de Txernòbil és una de les regions amb major contaminació radioactiva del món. La tragèdia nuclear de 1986 va forçar una evacuació precipitada i va deixar un paisatge apocalíptic on ja ningú podrà viure en milers d’anys, mentre no s’hagi evaporat l’amenaça invisible que va escapar del reactor 4.

Avui el silenci ho impregna tot. Els habitants mai no van poder tornar a casa ni recuperar les seves pertinences.

Podeu visitar l’exposició del 02 de desembre al 31 de gener a l’escala d’accés al 1r pis de la biblioteca. Aquesta exposició al complet també esta disponible en l’espai personal de l’autor a la plataforma flick.com

Així mateix, com a complement per aquesta exposició, en la xerrada ‘Txernòbil, l’abisme hipnòtic’, de dilluns 14, el mateix autor de les fotografies, Jorge Franganillo, ens parlarà de què se sent en recórrer aquest indret inhòspit, silenciós i fantasmal, que porta 34 anys abandonat i contaminat.

A continuació, en Daniel Jariod, director de documentals i professor de cinema a l’ESCAC i a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB, farà una revisió de les diverses maneres en què el cinema s’ha acostat al desastre nuclear ‘dibuixant una imatge del nostre futur no tan fantasiosa com ens agradaria pensar”

Aquesta xerrada tindrà lloc el dilluns 14 de desembre, a les 18h, en directe via Zoom:

Cliqueu aquí per accedir a l’activitat

ID de reunió: 860 8413 7039

Codi d’accés: 768358

Més informació