Parlem de Claudi Montañá

None

Activitat en línia per YouTube i presencial amb inscripció prèvia.

Presentació. A càrrec de Josep Maria Ripoll, David Castillo i Juanjo Fernández. Dijous 25 de febrer, a les 19 h, a la B. Biblioteca Vapor Vell i en directe a través del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona.

Presentació del llibre Estoy hablando de mi generación. Artículos 1972-1977 de Claudi Montañá.

A càrrec de Josep Maria Ripoll, antòleg del llibre; David Castillo, coordinador de la col•lecció Biblioteca Secreta, i Juanjo Fernández, creador de la revista Star.

De producció efímera i avui oblidat, Claudia Montañá (1944-1977) va escriure a les revistes més importants de l’època dedicades al rock, el cinema, a la contracultura. Els seus articles van saber captar l’atenció d’una generació, la dels seixanta i principis dels setanta, que sentien a parlar per primera vegada de pop, underground o contracultura. Amb un estil molt particular «proper al poema en prosa», tal com el defineix Ripoll, va defensar el periodisme com a gènere i va batallar per trencar la línia divisòria entre el periodisme i la literatura de creació.

Amb aquesta publicació que forma part de la col•lecció Biblioteca Secreta, l’Ajuntament de Barcelona recupera la memòria d’un periodista i escriptor, gairebé desconegut, que va deixar un llegat molt valuós sobre les commocions musicals, cinematogràfiques, literàries i ideològiques de l’anomenada contracultura.

Per assistir a l’activitat presencialment a la Biblioteca Vapor Vell cal inscripció prèvia.

També en directe a través del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona.

Amb la col·laboració de Barcelona Llibres.

Playlist a Spotify

Horaris

A càrrec de Josep Maria Ripoll, antòleg del llibre; David Castillo, coordinador de la col·lecció 'Biblioteca Secreta', i Juanjo Fernández, creador de la revista Star.

De producció efímera i avui oblidat, Claudia Montañá (1944-1977) va escriure a les revistes més importants de l´època dedicades al rock, el cinema, a la contracultura. Els seus articles van saber captar l´atenció d´una generació, la dels seixanta i principis dels setanta, que sentien a parlar per primera vegada de pop, underground o contracultura. Amb un estil molt particular «proper al poema en prosa», tal com el defineix Ripoll, va defensar el periodisme com a gènere i va batallar per trencar la línia divisòria entre el periodisme i la literatura de creació.

Amb aquesta publicació que forma part de la col·lecció ´Biblioteca Secreta´, l´Ajuntament de Barcelona recupera la memòria d'un periodista i escriptor, gairebé desconegut, que va deixar un llegat molt valuós sobre les commocions musicals, cinematogràfiques, literàries i ideològiques de l'anomenada contracultura.

Biblioteca Vapor Vell

Adreça:
Ptge Vapor Vell, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
Sants
Codi postal:
08028
Població:
Barcelona