La ciència també té història. Freud a Espanya: una història de la psicoanàlisi

Freud a Espanya

Història. A càrrec de Silvia Lévy Lazcano. Dilluns 10 de maig a les 18:30 h, a la B. Camp de l’Arpa - Caterina Albert.

Avui dia no cal haver passat per la consulta d'un psicoanalista per tenir alguna noció sobre psicoanàlisi. No és estrany, per exemple, que expressions com “complex d'Èdip” o termes com el d'“inconscient” s'utilitzin amb certa normalitat en les nostres converses. En aquesta xerrada farem un recorregut per alguns dels viatges que van fer les idees de Freud a Espanya. A partir de l'anàlisi de casos concrets, mostrarem com la psicoanàlisi va transitar del domini científic i expert a l'ampli espectre de la cultura popular.

Més informació

Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta. 

Horaris

Silvia Lévy Lazcano, investigadora postdoctoral-Juan de la Cierva a l'Institut d´Història de la Ciència de la UAB.

Avui dia no cal haver passat per la consulta d'un psicoanalista per tenir alguna noció sobre psicoanàlisi. No és estrany, per exemple, que expressions com “complex d'Èdip” o termes com “inconscient” s'utilitzin amb certa normalitat en les nostres converses. En aquesta xerrada farem un recorregut per alguns dels viatges que van fer les idees de Freud a Espanya. A partir de l'anàlisi de casos concrets, mostrarem com la psicoanàlisi va passar del domini científic i expert a l'ampli espectre de la cultura popular. 

Biblioteca Camp de l'Arpa - Caterina Albert

Adreça:
C Indústria, 295
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Camp de l'Arpa del Clot
Població:
Barcelona