Literatura i psicoanàlisi. Migracions

Literatura i Psicoanàlisi: Migracions

Migracions. A càrrec de Juan Pablo Villalobos i Daniel Cena. Dilluns 27 de setembre a les 18.30 h, a la Biblioteca Jaume Fuster.

Les migracions, voluntàries o forçoses, configuren el nostre món. La globalització, el liberalisme econòmic, el desplaçament del capital i la revolució tecnològica han estimulat nous processos migratoris de caràcter internacional.

Des del camp que ens ocupa, la psicoanàlisi, aporta també testimonis sobre les conseqüències subjectives de les migracions i les diverses formes en què aquesta experiència pot afectar-nos: ruptura traumàtica, pèrdua dels llaços afectius i identitaris, angoixa aguda, nostàlgia i estats melancòlics a causa del lloc perdut, fenòmens segregatius, etc. 

En aquesta sessió comentarem La invasión del pueblo del espíritu, de Juan Pablo Villalobos. L'escriptor conversarà amb Daniel Cena, director de la CdC-ELP.

Cabuda limitada

Organitza: Biblioteca Campo Freudiano de Barcelona

Cicle coordinat per l'Alejandro Velázquez, membre de l'ELP-AMP

Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.

Horaris

Les migracions, voluntàries o forçoses, configuren el nostre món.La globalització, el liberalisme econòmic, el desplaçament del capital i la revolució tecnològica han estimulat nous processos migratoris de caràcter internacional.

Des del camp que ens ocupa, la psicoanàlisi, aporta també testimonis sobre les conseqüències subjectives de les migracions i les diverses formes en què aquesta experiència pot afectar-nos: ruptura traumàtica, pèrdua dels llaços afectius i identitaris, angoixa aguda, nostàlgia i estats melancòlics a causa del lloc perdut, fenòmens segregatius, etc.La Biblioteca del Campo Freudiano de Barcelona organitza aquest cicle de tres trobades i conversa amb escriptors, periodistes i psicoanalistes sobre aquest tema d'absoluta vigència. Cicle coordinat per l'Alejandro Velázquez, membre de l'ELP-AMP.En aquesta sessió comentarem La invasión del pueblo del espíritu, de Juan Pablo Villalobos. L'escriptor conversarà amb Daniel Cena, director de la CdC-ELP.

En aquesta sessió comentarem El xinès, de Henning Mankell. El periodista Bru Rovira conversarà amb el president del la Biblioteca del Campo Freudiano de Barcelona, Francesc Vilà. Presenta l'Alejandro Velázquez.

Biblioteca Jaume Fuster

Adreça:
Plaça de Lesseps, 20*22
Districte:
Gràcia
Barri:
Vallcarca i els Penitents
Població:
Barcelona