Biblioteca Gòtic - Andreu Nin

Biblioteca Gòtic - Andreu Nin

Descobriu els escriptors i escriptores que visiten Biblioteques de Barcelona aquest octubre

Aquest mes, les biblioteques s’omplen d’activitats literàries amb un programa farcit de festivals i Parlem amb. Grans noms de la literatura local i internacional seran amb nosaltres per presentar els seus llibres i participar en els clubs de lectura.

Sala d'actes de la Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles
26/09/2024 - 14:37 h - Cultura i lleure Biblioteques de Barcelona

Iniciem el mes amb el Festival Literatura en Trànsit que acollirà, dimecres 2 d’octubre, a la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé,  la trobada  amb Anna Pacheco que conversarà sobre literatura i classe social. Dijous 3 d’octubre, a la Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró, Lluís Llort parlarà de la seva última novel·la, Un assassí. Per últim, dissabte 5 d’octubre, a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda, la poeta Raquel Lanseros compartirà el seu univers estètic, des d’on indaga sobre la imaginació, la identitat i la memòria.

En el marc del Festival Liternatura, dissabte 5 d’octubre, a la Biblioteca Collserola – Josep Miracle, l’escriptora María Belmonte i la biòloga i gravadora de sons de natura Eloïsa Matheu conversen sobre com s’acosten a l’aigua des de les seves disciplines. Tot seguit, l’escriptora Mya-Rose Craig conversarà amb també l’escriptor Gabi Martínez al voltant del seu llibre Birdgirl: mi familia, las aves y la búsqueda de un futuro mejor.

El Festival de Literatura Italiana de Barcelona, que se celebrarà del  17 al 27  d’octubre, a la Biblioteca Jaume Fuster, rebrà la visita de: Rossend Arqués, Francesco Spiedo, Raúl Montilla, Juan Pablo Villalobos,  Francesca Chiappa, Andrea Genovart, Maria Teresa Di Marco, Josep Sucarrat, Fabrizio Acanfora, Marga Durá, Marta Sanz, Giovanni Dozzini, Veronica Galletta, Giovanni Di Gregorio, Anna Pacheco, Claudio Stassi, Daniele Comberiatti, Alberto Madrigal, Ilaria Gaspari, Vincenzo Latronico, Laura Pugno i Violeta Medina.

En el marc dels Parlem amb, dijous 3 d’octubre, a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, Gioconda Belli presentarà Un silencio lleno de murmullos. Dilluns 7 d’octubre, a la B. Jaume Fuster, la periodista Isabel Muntané presentarà el llibre del projecte col·lectiu Ets una exagerada. Biaix de gènere i sexe en salut. Dijous 10 d’octubre, a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles,  Juan Villoro conversarà al voltant del  seu últim assaig, No soy un robot. Dimecres 16 d’octubre, a la Biblioteca Gabriel García Márquez, Claudia Rodríguez conversarà amb Pol Guasch sobre el seu llibre Cuerpos para odiar. Dijous 17 d’octubre, a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall, Carolina Jaimes  parlarà al voltant del seu llibre Aquello que no se dice.

En el marc de la Regata Cultural de la Copa Amèrica, comptarem amb dues trobades amb autors neozelandesos.  Dimarts 15 d’octubre, a la Biblioteca Jaume Fuster, Paul Ewen conversarà sobre la seva novel·la Francis Plug: cómo ser un autor público. Dilluns 21 d’octubre, Philip Hoare parlarà de la seva obra a la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz.

L’escriptor  i filòleg Antonio Rodríguez Almodóvar participarà en la jornada literària sobre els contes tradicionals i tradició oral al Festival Munt de Mots, divendres 18 d’octubre, a la Biblioteca Vilapicina – Carmen Laforet. El mateix dia, a la Biblioteca Francesc Candel, l’escriptora Elisabeth Karin Pavón Rymer-Rythén participarà a la trobada del projecte Trenca/ments per parlar del còmic Comiendo con miedo.

Dijous 24 d’octubre, els escriptors Rosa Navarro i Agustín Cerezales homenatjaran a Carmen Laforet, a biblioteca que porta el seu nom, la Biblioteca a Vilapicina i la Torre Llobeta – Carmen Laforet.

Per últim, tindreu l’oportunitat de conversar amb diversos autors i autores a les sessions obertes del clubs de lectura. Dimecres 9 d’octubre, Elisenda Solsona parlarà del seu llibre Mammalia al club Especial 42 de la Biblioteca Vila de Gràcia – Rosa M. Arquimbau. El mateix dia, Jordi Casanova i Roca comentarà Dones? Homes? Sexe i gènere, biologia i cultura al club La identitat del cos des de mirades diverses la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda. Dilluns 21 d’octubre,  el periodista Xesco Reverter anirà al club Especial eleccions americanes a la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix per comentar el seu llibre Estats Units, el país de les contradiccions: cròniques d’una era turbulenta. Per últim, dijous 24 d’octubre serà el torn d’Empar Fernández i el seu llibre Las cosas de la muerte al club de novel·la negra barcelonina de la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé.

Reserveu les teves dates i gaudiu d’un octubre ple de literatura a Biblioteques de Barcelona.