Benvinguts a la

Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta - Carmen Laforet

Benvinguts a la

Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta - Carmen Laforet

Diversitat funcional

Imatge del fons de diversitat funcional de la Biblioteca Vilapicina - Carmen Laforet
28/06/2024 - 14:06 h

La biblioteca és un equipament adaptat, ja que té senyalització en sistema Braille i una sala d’actes equipada amb anell magnètic i elevador. Oferim dispositius i programari específic per facilitar l’accés a les noves tecnologies i serveis especials per a persones amb discapacitat auditiva i visual.

Entre les nostres prestatgeries pots trobar documents d’interès en el coneixement del món de la diversitat funcional, adreçats tant a familiars, estudiants, professionals del sector i entitats relacionades com a qualsevol persona que hi estigui interessada. També hi ha materials adaptats com ara llibres de lectura fàcil i amb lletra grancontes en llengua de signesaudiollibrespel·lícules amb audiodescripció o pel·lícules per a sords.

Elaborem guies temàtiques al voltant de la diversitat funcional i seleccionem guies d’altres institucions en aquesta prestatgeria virtual.

Des de la biblioteca, posem els nostres serveis i recursos a disposició de les entitats del territori que treballen amb persones amb discapacitat per facilitar-ne la inclusió social. Pot ser tant una col·laboració puntual com més regular: visites guiades, cessió de l’espai multimèdia, cessió de l’espai infantil per a un ús autònom, recomanacions de material, clubs de lectura adaptats, acollida d’alumnes en pràctiques… i el que ens vulguis proposar!

Mitjançant diferents propostes volem mostrar les capacitats de les persones amb diversitat funcional i sensibilitzar la població sobre les realitats que viu aquest col·lectiu.

Fem tallers de sensibilització per a alumnes de secundària i entitats, projeccions de documentals, presentacions de llibres i exposicions com “Un passeig per Nou Barris” (Asendi, 2012), “Manutecnològics” (2013), “Cinema i discapacitat” (2015). Cada any celebrem el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre, conjuntament amb la resta d’entitats del districte de Nou Barris.

Actualment mantenim diverses col·laboracions amb les entitats de l’entorn següents: AFEM de Nou BarrisAREPArteneaAsendi Nou BarrisCO CordadaCO Can Carreras Grup AsproseatEscola d’Educació Especial Nen DeuEscola RelIMD Nou BarrisFundació Els Tres Turons i TEB Verdum.