Benvinguts a la

Biblioteca Zona Nord - Mària Sánchez

Benvinguts a la

Biblioteca Zona Nord - Mària Sánchez

Videojocs

..
25/07/2024 - 17:07 h

Aquesta secció, a la primera planta de la biblioteca, inclou jocs per a les diverses plataformes (PS2, PS3, PS4, Xbox, Wii), amb una presència proporcionada de la varietat de gèneres existents (d’acció, d’aventura, d’habilitat, d’estratègia, educatius, d’esports…) i va lligada al projecte Bibliolab Zona Gaming.

Zona Gaming és un laboratori de creació i experimentació entorn dels jocs, videojocs i les noves tecnologies.

Podeu trobar la col·lecció de videojocs classificada segons la plataforma a la que van dirigits:
Jocs per PC en CD-Rom
Jocs per PC en DVD-R
Xbox
Playstation 2
Playstation 3
Playstation 4
Wii

També hi trobareu les següents revistes:
Hobby consolas
Retro Gamer

I llibres sobre videojocs, història dels videjocs, programació, gammificació, escape games, etc.

Us proposem la guia Qui posa les regles del joc?, destinada a orientar famílies i educadors a l’hora d’escollir i fer servir correctament els videojocs. Ofereix un seguit de recomanacions a l’hora de comprar-los i demostra que ben utilitzats poden ser un bon recurs tant per a l’oci com per a l’educació dels menors. La guia ha estat editada per l’Ajuntament de Barcelona i La Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana del Consum.

Pretén donar resposta a alguns dels interrogants que sorgeixen a l’hora de supervisar la interacció d’infants i d’adolescents amb els videojocs. Entre altres qüestions, detalla els tipus de videojocs que es poden trobar al mercat i a la xarxa, n’assenyala els valors positius i ajuda a preveure’n i a minimitzar-ne els possibles efectes adversos.

Per estar al corrent de tot allò relacionat amb el món del videojoc, també podeu consultar el web d’aDeSe (Associació Espanyola de Distribuïdors i Editors de Software d’Entreteniment).