Accessibilitat TIC

Cinc biblioteques de Barcelona participen en el projecte d'accessibilitat TIC per a persones amb diversitat funcional. Un projecte que té com a objectius principals: avançar en la supressió de les barreres físiques, comunicatives i digitals en equipaments comunitaris i promoure la igualtat d'oportunitats en l'ús de les TIC com a via per incrementar les oportunitats d'inclusió i participació de les persones amb diversitat funcional.

Així, les cinc biblioteques que hi participen ofereixen diferents dispositius i programari per facilitar l'accés a les noves tecnologies a persones amb diversitat funcional als Espais Multimèdia. Les biblioteques disposaran de mitjans alternatius o complementaris per a l'accés als ordinadors. Entre d'altres elements estaran disponibles: pantalles de grans dimensions i dispositius alternatius al ratolins, com palanques de control (joysticks) i commutadors.

És un projecte de Biblioteques de Barcelona i la Fundació Desenvolupament Comunitari, amb el suport de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i el patrocini de la Fundación Vodafone.

Les biblioteques que formen part del projecte són:

No sempre tots els materials estan instal·lats, us recomanem que aviseu la biblioteca amb antelació si els voleu utilitzar.

Quin equipament hi trobareu?

Alternatives al teclat

Teclat amb tecles de mida gran per facilitar-ne la pulsació, més visual, comprensible i usable

Teclat amb tecles molt petites per poder-lo utilitzar amb una sola mà.

Complements per a l'accessibilitat visual