Clubs de lectura temàtics

Aquest club de lectura vol fer visible l'assaig entorn del feminisme.

Club adreçat a persones que els agrada el cinema i que volen practicar l’anglès. Es veuran pel·lícules, de diversos gèneres i temàtiques, que després es comentaran en anglès (nivell recomanat: B2).

Adreçat a persones que comparteixin dues passions: el cinema i el gust per la narració expressada a través de novel·les de tot tipus.

Es tracta d'un club de lectura creat amb la intenció de compartir la passió pels còmics mitjançant la lectura i el comentari. Es proposa un recorregut per diferents autors, gèneres i tipologies de còmic: europeu, manga, americà, espanyol, llatinoamericà...

El club proposa un seguit de lectures i debats al voltant d'obres literàries que ens mostrin totes les Àfriques possibles.

El programa del club incorpora títols d’autores i autors que aborden la realitat postcolonial dels seus països d'origen, com ara les Antilles, Indonèsia o Nigèria.

Club de lectura al voltant d'obres experimentals, transgressores o irreverents que han trencat els cànons establerts. 

Aquest club té com a objectiu esdevenir un espai de lectura, reflexió i debat al voltant de temes filosòfics. Aproparem la filosofia a la nostra vida quotidiana.

Una proposta entorn del fotollibre com a objecte i contenidor, que condiciona la nostra lectura, segons la seva forma o estructura.

Aquest club proposa acostar els més joves a la lectura mitjançant una tria de títols adient i una dinamització molt distesa i informal del comentari de les lectures.

Club de lectura de manga per a joves de 13 a 17 anys: per llegir i compartir les teves lectures preferides de manga.

Les persones que participin en aquest club podran aprofundir en diversos temes científics mitjançant la lectura d'una selecció de llibres que inclou tant obres conegudes de la literatura com llibres de divulgació.

Aquest club ens permet acostar-nos al món de la discapacitat des de diferents vessants.

Aquest club de lectura proposa apropar-se a la literatura del País Basc. El club vol donar a conèixer i promoure la literatura escrita originàriament en eusquera. Es repartiran als participants edicions del llibre en eusquera o bé en català o castellà, per als participants interessats en la literatura del País Basc que no en coneguin la llengua.

La selecció de llibres d'aquest club està pensada per conèixer altres països i diferents maneres d'entendre el món.

Aquest club és una reivindicació de dos gèneres que han esdevingut una eina d'anàlisi crítica de la realitat, tot partint d'una idea comuna: l'ús d'elements meravellosos.

A través d'un viatge literari per diferents títols coneixerem la relació entre la literatura i la salut.

Amb motiu de la inauguració del fons permanent del Museu del Disseny dedicat al Modernisme proposem aproximar-nos a aquest moviment artístic i al seu context social des de diferents lectures. A partir d’escrits d’autores catalanes i internacionals ens aproximarem a diferents maneres d’entendre la utopia, el progrés, el consum d'objectes artístics i especialment el rol de la dona des dels relats no hegemònics.

A partir de la lectura de textos dramàtics, es pretén aprofundir en el món del teatre mitjançant un apropament crític a les arts escèniques. Es llegirà i reflexionarà sobre clàssics universals, autors contemporanis i nous valors de l'escena.

Es llegeixen obres escrites en alemany i les sessions de diàleg sobre les obres seleccionades tenen també com a llengua vehicular l'alemany.

Es llegeixen obres escrites en anglès i les sessions de diàleg sobre les obres seleccionades tenen també com a llengua vehicular l'anglès.

Adreçat a persones amb un nivell bàsic de català que volen llegir i conversar en català per guanyar fluïdesa. Aquest club també vol fer conèixer la tradició literària contemporània en llengua catalana.

Adreçat a persones amb un nivell mitjà de català que volen llegir i conversar en català per guanyar fluïdesa. Aquest club també vol fer conèixer la tradició literària contemporània en llengua catalana.

Es llegeixen obres escrites en francès i les sessions de diàleg sobre les obres seleccionades tenen també com a llengua vehicular el francès.

Es llegeixen obres escrites en italià i les sessions de diàleg sobre les obres seleccionades tenen també com a llengua vehicular l'italià.

Aquest club vol apropar la lectura i el debat al voltant de l'obra literària a aquells lectors que tenen necessitat d'edicions especials amb lletra gran.

Si t’agrada la literatura, i també fer mitja o ganxet, t’interessa aquest club de lectura. Una proposta en què els participants escoltaran audiollibres tot fent mitja o ganxet.

Les obres que es comentaran en aquest club tindran un element comú: la ciutat de Barcelona com a protagonista, com a personatge secundari o simplement com a escenari. 

Club adreçat a persones que comparteixen dues passions: la lectura i la història. Les sessions combinen el comentari literari de les obres seleccionades amb l'estudi del seu rerefons històric.

Aquesta proposta vol apropar-se al gènere negrecriminal en totes les seves vessants.

Els participants llegiran nou obres d’editorials independents, que posteriorment seran comentades pel seu editor. 

Itinerari per la poesia que afavoreix un apropament, estimulant i crític alhora, a diverses maneres d'entendre el fet poètic.

Partint de la concepció de ‘teatre’ com a  ‘experiència global’, un crític i dramaturg  (Albert  Lladó) i una actriu (Padi Padilla) condueixen les diferents sessions d’una única obra.

Aquest club de lectura vol fer visible la literatura escrita per dones.