Continguts dels cursos de les Antenes Cibernàrium

ITINERARIS

Sabeu treure el màxim rendiment a l' smartphone? Coneixeu tots els avantatges de la vostra tauleta? Sabeu com funcionen tots els programes de l'ordinador? Si alguna vegada us heu plantejat una d'aquestes preguntes, de segur que us interessen les activitats que trobareu en aquests itineraris.

Itinerari 1 - ORDINADOR

Aquí descobrireu aquest tipus de dispositius i els seus components, com emmagatzemar informació i iniciació als fitxers digitals.

Itinerari 2 – TELÈFON INTEL·LIGENT

En aquest itinerari aprendràs com s’utilitzen els smartphones o tauletes (dispositius mòbils), com rendibilitzar la memòria, instal·lar aplicacions i, així com fer ús dels serveis missatgeria instantània.

Itinerari 3 – MULTIDISPOSITIU

Inicia’t al món d’Internet i navega de forma segura. En aquest itinerari aprendràs com s’utilitzen els navegadors en els diferents dispositius, com cercar informació, de quins serveis disposes a la Xarxa, el funcionament del correu electrònic i la descàrrega d’informació, així com les noves modalitats de consum per Internet per tal d’estalviar temps i diners d’una manera fàcil i segura.

 

AULA DE PRÀCTIQUES AMB AJUDA PERSONALITZADA

Et falta temps en els tallers per practicar més el que s’explica? Vols practicar més però sense suport no ho veus clar? A l’aula de pràctiques comptaràs amb la persona formadora que t’ajudarà a repassar i practicar tot allò que t’hagi faltat en els tallers o projectes. Podràs practicar al teu ritme però sempre amb suport i en un entorn segur. 

Consulta en aquest enllaç la llista d'aules de pràctiques i reserva la teva sessió.

 

PROJECTES

P1-Creem un blog de receptes saludables

Aprèn a cercar informació fiable i segura per Internet relacionada amb l’alimentació saludable i crea documents col·laboratius en el núvol amb aquesta informació. Inicia’t en els blogs publicant informació sobre receptes de cuina saludables i coneix aplicacions de telèfon  mòbil relacionades amb la salut.

P2-Fem un mapa digital del barri amb fotografies i realitat augmentada

Inicia't en la creació de mapes digitals col·laboratius geolocalitzant el patrimoni del barri. Incorpora al mapa fotografies i imatges que editaràs prèviament i afegeix alguns elements bàsics de realitat augmentada. Crearem un document col·laboratiu on farem un recull de tota la informació.

P3-Gravem un videotutorial sobre la creació d'un hort urbà

Introdueix-te en el món de l'edició de vídeo i àudio tot fent un videotutorial del procés de creació d'un planter, i comparteix-lo a les xarxes socials.

P41-Edita les teves imatges per crear un còmic

Inicia't en la creació, edició i retoc d'imatges afegint filtres, escenes, globus de text i d'altres elements. Aprèn a muntar les vinyetes i imatges en format visual, fent històries curtes, targetes amb diàlegs o còmics i comparteix-lo a les xarxes socials.

Les inscripcions es poden fer per internet. Comencen el dia 15 del mes anterior o 16 si el 15 cau en diumenge a totes les biblioteques de Barcelona.

Per accedir a les càpsules i als tallers organitzats en col·laboració amb Cibernàrium, és obligatori portar la fotocòpia del DNI o NIE el dia de la realització del primer curs.

Continguts Antenes