Cursos Digitals #estàsON

Torna una nova edició dels tallers digitals #estàsON.
Biblioteques de Barcelona i Barcelona Activa ofereixen una programació que té com a objectiu fomentar l’interès per la ciència i la tecnologia en els infants i joves d’entre 6 i 12 anys.

TALLERS PER A INFANTS DE 6 A 8 ANYS

Art i robots 
Descobrirem què és el codi binari amb el qual treballen els ordinadors i farem diferents activitats per aprendre a utilitzar aquest codi. Després aprendrem com es programen els blue-bots i farem una competició per equips. Finalment farem un projecte d’art amb l’ajuda dels nostres blue-bots!
Cal inscripció prèvia

Desafiant la física
A través de diferents reptes els participants hauran de fer construccions i protegir objectes per desafiar i entendre les lleis de la física i desafiar-les. Seran capaços de fer-ho?
Cal inscripció prèvia

Descobrim l'STEAM en femení
En aquesta activitat haurem de superar diversos reptes per arribar a aconseguir les lletres de la paraula STEAM i descobrir-ne el significat. Farem activitats de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques, a la vegada que anirem coneixent algunes científiques pioneres en aquestes disciplines. Cada cop que superem un repte, aconseguirem una lletra que, finalment, ens farà completar la paraula misteriosa.
Cal inscripció prèvia

Robots protagonistes d'un relat fantàstic
Descobrirem què és un relat fantàstic i quins són els seus protagonistes. Crearem un relat i construirem un robot motoritzat perquè sigui el protagonista.
Cal inscripció prèvia

Room scape Junior
Per a què serveix la ciència, les matemàtiques o la tecnologia? A través d’aquest joc d’escapada posarem en valor les disciplines STEAM i com necessitem aquestes disciplines per enfrontar-nos als reptes que com a societat tenim.
Cal inscripció prèvia

STEAM elèctrics
Descobrirem què és l’electricitat i com funciona, a través de dinàmiques aprendrem què són els àtoms i com es mouen els electrons generant corrent elèctric.
Experimentarem amb diferents materials per entendre que hi ha materials conductors de l’electricitat i materials aïllants. Ens divertirem creant una plastilina molt especial capaç de transportar electricitat! I, finalment, construirem el nostre propi circuit elèctric amb la plastilina que hem creat.
Cal inscripció prèvia

TALLERS PER A INFANTS DE 9 A 12 ANYS

Animals de paper elèctrics 
Descobrirem què és l’electricitat i com funciona; a través de dinàmiques aprendrem què són els àtoms i com es mouen els electrons i generen corrent elèctric. Experimentarem amb diferents materials per entendre que hi ha materials conductors de l’electricitat i materials aïllants i, finalment, construirem un animal de papiroflèxia amb un circuit elèctric integrat.
Cal inscripció prèvia

Dibuixem amb bolígrafs 3D
A través de diverses dinàmiques explicarem i entendrem què són les tres dimensions amb les quals convivim. També farem diferents experiments com el de passar d’una maqueta de dues dimensions a tres dimensions o la creació d’un projecte propi a partir de bolígrafs que dibuixen en tres dimensions. Finalment, ens qüestionarem l’existència de la quarta dimensió.
Cal inscripció prèvia

Fabriquem un projector d'hologrames
Aprendrem a observar i descriure les coses d’una manera objectiva, distingint entre un comentari objectiu i un comentari subjectiu, mitjançant una plataforma interactiva digital. Entendrem com el cervell a vegades ens fa veure coses que no són certes del tot amb exemples d’il•lusions òptiques. Construirem un projector d’hologrames amb materials quotidians
Cal inscripció prèvia

Programem i dissenyem un joc en equip
A través de blue-bots els participants hauran de resoldre uns reptes gamificats. Després ells mateixos crearan el seu joc per grups i jugaran amb els blue-bots com a fitxes. Aquets blue-bots es programaran amb tauletes utilitzant un programa específic!
Cal inscripció prèvia

Relat Fantàstic en stop-motion
Amb motiu del 42 Festival de la Literatura Fantàstica descobrirem què és un relat fantàstic i quines característiques ha de tenir. Crearem un relat fantàstic i el rodarem amb la tècnica de l’stop-motion i amb l’ajuda de la tecnologia.
Cal inscripció prèvia

Robots en acció
Per què la robòtica és clau? Per què ens permet avançar en l’àmbit de la salut o el medi ambient? Com ens ajudaran a millorar el nostre entorn? Farem el nostre propi robot per descobrir-ho.
Cal inscripció prèvia

Room Scape Sènior
Ciència, tecnologia, matemàtiques... disciplines que ens permeten explicar l’evolució i progrés de la societat i entendre també com prediuen els problemes als quals hem de trobar i posar-hi solució. Pas a pas hauran d’anar resolent els reptes proposats per aconseguir les 5 insígnies de la paraula STEAM que acreditarà tots els coneixements i habilitats treballats
Cal inscripció prèvia

STEAM amb una gimcana de reptes
Per equips farem una gimcana en la qual haurem de resoldre diferents reptes STEAM. Aquestes proves comprendran totes les tècniques STEAM, algunes d’elles seran a través d’una plataforma interactiva, en algunes haurem de competir i en altres haurem de col•laborar per superar els reptes
Cal inscripció prèvia

Recordeu que per a inscriure's als cursos cal tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona. Places limitades.
Les inscripcions també es poden fer a la mateixa biblioteca.
Segueix i comenta aquests tallers amb l'etiqueta #estàsON.

EstàsON