Cursos Digitals #estàsON

Durant tot el mes de juliol de 2019, Biblioteques de Barcelona i Barcelona Activa ofereixen una programació que té com a objectiu fomentar l’interès de les nenes i els nens d’entre 6 i 12 anys per la ciència i la tecnologia.

 

Construeix herois i heroïnes en paper

Construcció de ninos i nines de paper en 3D (Cubeecraft). Creació, decoració i incorporació d’un circuit bàsic. Passarem d’un full de cartolina a un model de figura en tres dimensions, decorat pels propis nens i nenes. Incorporarem l’electrònica perquè s’il•lumini un LED. Es tocaran conceptes simples d’electrònica. El resultat serà un nino o nina amb el LED incorporat per emportar-se a casa.

Per a nenes i nens d’entre 6 i 8 anys.

Inscripcions en aquest enllaç.

 

Crear música amb plastilina i fruites

Utilitzarem la placa de codi obert Makey makey per crear dispositius amb plastilina conductiva i fruites diverses per crear música. Crearem instruments diversos a partir de circuits per provar i fer música.

Per a nenes i nens d’entre 6 i 8 anys.

Inscripcions en aquest enllaç.

 

Mà robòtica

Dissenyarem i construirem amb cartró una pròtesi de mà, que ampliarà la nostra capacitat d’agafar coses. El resultat serà Una extensió de la mà, que es pot controlar amb els dits, per emportar-se a casa.

Per a nenes i nens d’entre 6 i 8 anys.

Inscripcions en aquest enllaç.

 

Dissenya el teu propi heroi o heroïna

Sobre un model blanc i pla de nino o nina, dissenyarem i crearem el nostre propi superheroi o superheroïna. Passarem d’un full de cartolina a un model de figura en tres dimensions, decorat pels propis nens i nenes. Incorporarem l’electrònica perquè s’il•lumini un LED, a banda d’un sistema  per encendre’l i apagar-lo. Es tocaran conceptes simples d’electrònica i circuits. El resultat serà un nino o nina amb el circuit i el LED incorporat per emportar-se a casa.

Per a nenes i nens d'entre 9 i 12 anys

Inscripcions en aquest enllaç.

 

Calidocicles 

A partir d’una cartolina plana amb un disseny geomètric, crearem un model interactiu de paper. El resultat final serà una figura geomètrica en tres dimensions en cartolina que al girar-se genera noves sanefes de colors per endur-se a casa.

Per a nenes i nens d’entre 9 i 12 anys.

Inscripcions en aquest enllaç.

 

Crea el teu propi control de videojocs 

Utilitzant plastilina conductora o bé diversos elements que condueixen l’electricitat, crearem senzills controladors  tipus joystick de videojocs. Els provarem jugant a videojocs projectats.

Per a nenes i nens d’entre 9 i 12 anys.

Inscripcions en aquest enllaç.

 

Recordeu que per a inscriu-re's als cursos cal tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona. Places limitades.

Les inscripcions també es poden fer a la mateixa biblioteca.

Segueix i comenta aquests tallers amb #estàsON.