Diàlegs de l’In-Edit

Del 17 al 24 d’octubre de 2023 

El documental musical explica històries humanes i artístiques amb la música i el cinema com a fil conductor. El festival In-Edit, nascut a Barcelona, és precursor al món amb la seva iniciativa. En aquest cicle dialogarem i aprofundirem en les curiositats dels documentals i els seus protagonistes.
Comptarem amb la participació d’Uri Altell, director del festival, i Toni Castarnado, periodista musical, així com amb un convidat especial per a cada sessió. 
Totes les persones assistents tindran una invitació per veure un documental de l’edició del 2023.

Dues maneres diferents de fer i viure un festival musical 
Dimarts 17 d’octubre, a les 18.30 h, a la B. Vilapicina i la Torre Llobeta. Convidada especial: María Ballesteros, exdirectora general de Programes i Activitats Culturals de l’Àrea de Cultura, Turisme i Esport de l’Ajuntament de Madrid i del departament de comunicació del festival Mad Cool.
Dos documentals sobre la construcció de dos festivals totalment oposats: un, a Anglaterra, amb un cartell ple de noms dels artistes més grans i entrades a preus desorbitats, i l'altre, un festival més alternatiu, amb un cartell indefinit i un preu inexistent, ja que és gratuït. Glastonbury i Zivan Makes a Punk Festival ens mostren que les coses es poden fer i viure de moltes maneres. 

L’obsessió d’un DJ barceloní per Morrissey i The Smiths
Dimecres 18 d’octubre, a les 18.30 h, a la B. Fort Pienc. Convidat especial: Luis Le Nuit, DJ i protagonista de Moz & I.
Aquest és un documental sobre el fenomen fan a través de la vida del DJ de Barcelona Luis Le Nuit, el seguidor més incondicional i entranyable de Morrissey (exlíder de The Smiths). A partir d’aquesta relació, el documental explora l’evolució personal de Le Nuit com a DJ i la carrera musical de Morrissey, a més de la transformació de l’escena indie de Barcelona.

El pas de l’electrònica a les bandes sonores amb Ryuichi Sakamoto
Divendres 20 d’octubre, a les 18.30 h, a la B. La Sagrera – Marina Clotet. Pacus González Centeno, autor del llibre Tres piezas para el asesino.
Segurament és el músic i compositor japonès més internacional, el més guardonat i qui ha fet més experiments amb la seva música. Amb la notícia recent de la seva mort, és l’hora de parlar d’ell gràcies al documental CODA. La seva passió per l’electrònica després de descobrir Kraftwerk, el famós petó amb David Bowie i una llista inacabable de bandes sonores són part del seu llegat.  

La veritat sobre PJ Harvey, la gran musa del rock
Dimarts 24 d’octubre, a les 18.30 h, a la B. Vapor Vell. Mirentxu Palomar, música i periodista
PJ Harvey és la gran musa del rock dels últims trenta anys. Cap dona ha tingut un impacte com el seu. El documental A Dog Called Money ens mostra la seva tasca social amb el fotògraf Seamus Murphy a Kosovo, Afganistan i Washington mentre veiem el procés de gestació de The Hope Six Demolition Project. El recent llibre Las chicas del Q també ens projecta una nova visió de l’artista.  

Segueix i comenta aquest cicle amb #DiàlegsInEditFestival
Accés lliure fins a exhaurir places (cabuda limitada).
 

Diàlegs de l’In-Edit