El Vaivé, músiques migrants

Del 4 al 26 de juliol de 2024
Biblioteca Gabriel García Márquez

Cicle musical que aplega veus i melodies d’anada i tornada. Músiques i lletres que van i venen creuant l’oceà Atlàntic. 

Dúo del Plata 
Dijous, 4 de juliol, a les 18.30 hores
Florencia Sosa i Carla Ferreria. Mostra de peces de cambra de compositors llatinoamericans en formació de piano o violí. El Dúo del Plata, format per Florencia Sosa (violí) i Carla Ferreria Romanik (piano), fa una tasca de difusió i intercanvi a partir de l’obra de compositores i compositors iberoamericans. El programa inclou obres del segle XX d’Argentina, Brasil, Espanya, Mèxic i Uruguai, peces innovadores, creades i interpretades des de la regió del Río de la Plata i específicament des d’Uruguai. És una gran oportunitat per gaudir d’un repertori nou a càrrec de dues instrumentistes uruguaianes exquisides.  

Manu Sija
Dijous, 11 de juliol, a les 18.30 hores
Rupturista i refrescant revisió de les arrels de la música folklòrica de l’Argentina amb el multiinstrumentista Manu Sija. El seu nou espectacle és una exhibició virtuosa de looping en viu en la seva faceta com a multiinstrumentista, improvisació, cançons pròpies i tradicionals barrejades amb un univers d’arranjaments profundament originals en una expressió única de llibertat musical il•limitada. Des de les arrels més profundes d’Amèrica del Sud fins al món, Manu Sija acompanya el públic en un recorregut brillant i profundament significatiu.

Manuel Alejandro Rangel 
Dilluns, 15 de juliol, a les 18.30 hores
Espectacle innovador anomenat Hilos, que uneix l’art del teixit amb l’art de la música, a càrrec d’un autèntic virtuós de les maraques i l’experimentació sonora. Veneçuela. Maraques. 

Akurpecu
Dijous, 18 de juliol, a les 18.30 hores
El Festival LATIR arriba al Vaivé amb un concert de percussió llatina a càrrec del projecte Akupercu (format per Daniela Serna, Sebastián Fonseca i Ana María Oramas). Abans hi haurà la presentació de la pintora Liliana Martínez i una xerrada amb Matías Néspolo, Isabel Cristina Arenas, Verónica Nieta i Juan Pablo Rosa, moderada per Luis Luna Maldonado. 

Daniel Cros
Dijous, 25 de juliol, a les 18.30 hores
Aquest cantautor arrelat al Poblenou i infatigable viatger ha portat la seva música per diferents territoris de les Amèriques (Panamà, Colòmbia, Perú, Argentina, Mèxic, Costa Rica, Uruguai) connectant la seva poesia i les seves cançons amb el públic llatinoamericà. Local. 

Sara Aldana 
Divendres, 26 de juliol, a les 18.30 hores
La cantautora, compositora i arranjadora colombiana presenta un projecte profundament personal que busca la connexió amb el públic i el descobriment musical. Músiques càlides i properes a través d'estils com el llatí, el jazz i l’afro. Lletres treballades que són universals, però alhora vivències personals, sempre amb una mirada femenina.

Segueix i comenta aquest cicle amb #ElVaivé
Accés lliure fins a exhaurir les places (Cabuda limitada).

El Vaivé, músiques migrants