Literatura llatinoamericana

Llatinoamèrica és un continent travessat de banda a banda per una barreja de climes, mestissatges, ambients i cultures d'una diversitat extraordinària. Les seves veus literàries són l'expressió natural d'aquesta riquesa.

La Biblioteca Gabriel García Márquez, partint de l'imaginari de l'autor, del qual rep el nom, pretén donar a conèixer aquest bagul immens de referències, històries, cròniques, poemes i reflexions que componen la literatura llatinoamericana.

Des dels clàssics fins als autors més joves, des de la fantasia més exuberant fins als reportatges més cenyits als fets, l'especialització de la biblioteca ofereix una col·lecció i una dinàmica cultural per recollir, divulgar i potenciar aquest llegat màgic i real, real i màgic. 

La relació de Barcelona amb els autors llatinoamericans és llarga i fructífera. Especialment, des que els principals escriptors del moviment literari, conegut com a Boom, s’hi instal·laren, entre les dècades de 1960 i 1970, amb el suport de l’agent literària Carme Balcells.

Més enllà del fons bibliogràfic, la biblioteca aspira a convertir-se en un centre d’irradiació de la cultura llatinoamericana a través d’activitats de difusió i promoció cultural organitzades a l’empara de l’estreta relació que Biblioteques de Barcelona manté amb Casa Amèrica Catalunya.

Literatura llatinoamericana
Enllaços relacionats: