Llibres amb banda sonora

Llibres amb banda sonora és un conjunt de llistes de reproducció d’Spotify basades en els llibres musicals més destacats disponibles a les biblioteques. Les llistes de reproducció dels llibres amb banda sonora són una eina útil per escoltar les cançons que l’autor va citant en el text, a mida que van apareixent, d’una manera senzilla i ordenada. Aquests llibres s’identifiquen mitjançant una etiqueta amb la frase “Llibre amb banda sonora” i un codi QR que remet a la llista.

Els llibres que disposen de llista de reproducció a Spotify són els següents: 

Greil Marcus. Escuchando a The Doors [The Doors: A Lifetime of Listening to Five Mean Years]. Contra, 2012. 

Amb el seu estil radical i inconfusible, Marcus transcendeix l’atenta escolta de les cançons de la banda i projecta una de les mirades més lúcides sobre el llegat cultural de la dècada dels seixanta. 

Charlie Gillett. Historia del rock: el sonido de la ciudad. Ma Non Troppo, 2008.

La història més completa i rigorosa del rock-and-roll que s'ha escrit mai. Un llibre imprescindible per entendre la història i la cultura del rock. 

Mistery Train

Greil Marcus. Mistery Train: imágenes de América en la música rock & roll. Contra, 2013.

Mistery Train s’ha consolidat com un dels assajos més bons, clarividents i fascinants sobre la música popular en clau rock que s'han escrit mai. 

Ted Gioia. Blues: la música del Delta del Mississippi. Turner, 2010.

Si algú pot parlar de música amb la documentació d’un investigador, la passió d’un novel·lista i l’amor per l’anècdota d’un fan, aquest és Ted Gioia.