El nostre cervell, aquest gran desconegut

Del 20 de gener al 9 de març de 2020

El cervell és un òrgan vital, intricat i misteriós, complex i fascinant, del qual encara ens queda molt per descobrir.

En aquest cicle podrem conèixer les darreres dades que han aportat els nous avenços científics en aquest àmbit: com funciona el cervell, com es comporta davant la malaltia, què podem fer per tenir un cervell sa, com funciona un cervell addicte, com es veuen les emocions al cervell, quines són les darreres tècniques quirúrgiques cerebrals o com mantenir una bona salut mental.

Segueix i comenta amb #TempsExistència

Cicle coordinat per: Rosa Manaut

Hi col·labora: Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Programació

Coneixent el nostre cervell. Mara Dierssen, coordinadora del grup Cellular & Systems Neurobiology i investigadora de l'IMIM, i Jordi Peña, coordinador del Grup de recerca en neurofuncionalitat i llenguatge de l'IMIM.

Dilluns 20 de gener a les 19h, a la Bib. Camp de l’Arpa – Caterina Albert

 

Ictus: abans, durant i després. Jaume Roquer, cap de servei de Neurologia de l’Hospital del Mar i Esther Duarte, cap de servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital del Mar

Dilluns 27 de gener a les 19h, a la Bib. Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte

 

Menjar i viure pensant en el cervell. Anna Boronat, nutricionista, Thais Lorenzo, psicòloga i Natalia Soldevila, biòloga.

Dilluns 3 de febrer a les 19h, a la Bib. El Clot – Josep Benet

 

Per què dorm el cervell? Rodrigo Rocamora, neuròleg, especialista en epilèpsia de l’Hospital del Mar, i Ion Alvárez, neurofisiòleg del servei de Neurologia de l’Hospital del Mar i expert en narcolèpsia.

Dilluns 10 de febrer a les 19h, a la Bib. Vila de Gràcia

 

El cervell addicte. Rafael Maldonado, coordinador del Grup de recerca en Neurofarmacologia de la UPF i Marta Torrens, responsable d’Addiccions de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar.

Dilluns 17 de febrer a les 19h, a la Bib. Camp de l’Arpa – Caterina Albert

 

Emocions i cognició al cervell. Joan Deus, investigador de la Unitat d’investigació en Ressonància Magnètica de l’Hospital del Mar, i Vicky Puig, investigadora del Grup de recerca en farmacologia integrada i neurociència de sistemes de l'IMIM

Dilluns 24 de febrer a les 19h, a la Bib. Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte

 

Per què tenim mal de cap? Elisa Cuadrado, neuròloga, responsable de la Unitat de Cefalea de l’Hospital del Mar i Gloria Villalba, neurocirurgiana de l’Hospital del Mar.

Dilluns 2 de març a les 19h, a la Bib. Camp de l'Arpa - Caterina Albert

 

Trucs per a una bona salut mental. Victor Pérez, director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar i Daniel Bergé, psiquiatra de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar.

Dilluns 9 de març a les 19h, a la Bib. Vila de Gràcia. ACTIVITAT ANUL·LADA

CABUDA LIMITADA fins a exhaurir places.

Enllaços relacionats: