Elles canten, elles parlen

Del 2 de març al 21 de juliol de 2020

És tan important escoltar un músic parlant de les seves idees, il·lusions, queixes i frustracions com escoltar les cançons que escriu o adapta.Toni Castarnado, autor del llibre Elles cantan, ellas hablan, seurà amb deu dones amb la intenció que cantin i que parlin. En aquesta llista de Spotify podràs escoltar 20 cançons de les artistes convidades (dues de cadascuna).

Cicle coordinat per Toni Castarnado (periodista musical).

Totes les sessions són a les 19h. Algunes activats es fan en directe al perfil d’Instagram  @bibliotequesbcn_acasa

CRISSY Z, EL FUTUR A LES SEVES MANS. Dilluns 2 de març a la Bib. Poble-Sec Francesc Boix 

Quan sents per primera vegada la veu de Crissy Z de seguida t’adones que és especial, diferent de la resta: amb el punt exacte de modernitat, potser amb un cert estil a pop clàssic, però sobretot, amb capacitat per explorar, per sorprendre. 

DÁCIL, L’ALEGRIA DE VIURE. Dijous 5 de març a la Bib. Guinardó-Mercè Rodoreda

Nascuda a les Canàries, encara que porta a Catalunya molts anys. Amb una formació acadèmica excelsa, també instrueix els seus alumnes. Té una veu capaç d’arribar allà on ella vol, i domina tots els estils. 

ANNA FERRER, CANÇÓ I VERITAT SENSE LÍMITS. Dilluns 9 de març a la Bib. Francesca Bonnemaison 

No és cap secret que les illes tenen alguna cosa que atrapa, als qui hi viuen i als qui hi arriben, ja sigui per necessitat o curiositat. Òbviament, això és inspirador a l’hora de crear i escriure cançons, i un bon exemple és el d’Anna Ferrer, amb un registre que convida a somniar.

HACHE RETAMAR, QUOTIDIANITAT I HISTÒRIES COMUNES. Dimecres 11 de març a la Bib. Sant Antoni-Joan Oliver 

Aquesta extremenya va fer una cosa molt divertida quan viatjava camí del festival de Benicàssim: enregistrar tot allò previ a aquell concert: impressions, vivències, els nervis… Amb ànima de cantautora americana, les lletres prenen volada i té instint de supervivent.

MAE KURTZ, REBEL·LIÓ DES DE L’UNDERGROUND. Dilluns 8 de juny. Activitat en directe al perfil d’Instagram @bibliotequesbcn_acasa

Amb sonoritats fosques i una intensitat que ningú posarà en dubte, Mae Kurtz ha construït una identitat identificable i molt creïble. Potser una etiqueta com la del rock seria la millor per definir-la, però això seria massa fàcil. Ella treu espurnes quan no li ho demanen i et fa pensar quan ni t’ho planteges.

ELLE LEÓN, LES ARRELS MUSICALS DEL TRÈVOL. Divendres 9 de juny, Activitat en directe al perfil d’Instagram @bibliotequesbcn_acasa

Mai abans haviem tingut una possibilitat com aquesta, i tant a prop de casa: viatjar al cor d'Irlanda sense moure'ns de Barcelona. Les cançons, les vivències i l'acurada senzillesa d'aquesta jove fa de vehicle entre aquella i la nostra cultura.

HELENA MIQUEL, EL VALOR D’UNA PIONERA. Dijous 18 de juny.  Activitat en directe al perfil d’Instagram  @bibliotequesbcn_acasa

Quan va debutar amb Élena no hi havia gaires dones al capdavant d’una banda. Després, amb Delafé i Las Flores Azules ja era més habitual. Finalment ho va provar en solitari, òbviament amb resultats excel·lents.

JOANA SERRAT, LA BOIRA I AMÈRICA COM A INSPIRACIÓ. Dilluns 29 de juny. Activitat en directe al perfil d’Instagram  @bibliotequesbcn_acasa

Parlar d’ella és parlar d’enginy. Joana Serrat té les idees clares: el camí que ha triat i com assolir les seves metes. Si juguéssim a les hipòtesis, la imaginaríem a qualsevol racó dels Estats Units. Per sort, la tenim més a prop: la boira de Victambé és font d’inspiració. És un gran canó vital i musical.

MARUJA LIMÓN, FUSIÓ I POESIA COM A FORMA DE VIDA. Dijous 16 de juliol, a les 12h. Biblioteca Vapor Vell

Les coses es poden fer de moltes maneres, amb un somriure i ganes de mostrar-nos la vesant positiva de la vida o amb cara de pomes agres. Elles trien la primera opció i, vistos els resultats, la fórmula funciona. Podem dir que fusionen, que barregen, que pesquen d’aquí i d’allà. Però, sobretot, que ens diverteixen.

PINPILINPUSSIES, ELECTRICITAT SENSE COMPLEXOS. Dimarts 21 de juliol a les 18h. Biblioteca Sagrada Família- Josep M. Ainaud de Lasarte. Activitat cancel·lada.

L’impacte de veure dalt d’un escenari aquest duet va més enllà de l’emoció, és la particularitat de l’electricitat que emana d’un impuls natural i desafiant. El que fan és tan senzill com una guitarra, una bateria i ganes de cridar.