Preguntes més freqüents

Estem treballant  perquè les biblioteques de la ciutat puguin obrir al més aviat possible garantint la seguretat de la ciutadania i del personal que hi treballa.

A partir del dia 2 de juny anirem obrint biblioteques de forma gradual.

Quan la teva biblioteca obri, rebràs un correu electrònic informant-te de la reobertura, sempre que tinguis seleccionada d’opció de rebre informació de la biblioteca. Si no és el cas, recorda consultar les biblioteques obertes al nostre web i les nostres xarxes socials amb el hahstag #obrimbiblioteques. Sobretot, confirma que la teva biblioteca està oberta abans d'anar-hi.

Per ajudar-te a resoldre dubtes en aquest temps d’incerteses, hem preparat un seguit de preguntes més freqüents.

Quan la teva biblioteca obri rebràs un correu electrònic informant-te de la reobertura, sempre que tinguis seleccionada l’opció de rebre informació de la biblioteca. Si no és el cas, recorda consultar els canals digitals de Biblioteques de Barcelona. Sobretot, confirma que la teva biblioteca està oberta abans d'anar-hi

Mentre duri la fase 1
•    Retornar documents sense cita prèvia 
•    Reservar documents per a endur-se en préstec
•    Recollir documents reservats a les biblioteques obertes amb cita prèvia
•    Fer consultes per telèfon 
•    Serveis virtuals

Mentre duri la fase 1 s’haurà de demanar cita prèvia per poder recollir els documents reservats. A la fase 2 continuarà preferiblement així.

Les reserves pendents es poden recollir fins al 26 de juliol. La biblioteca es posarà en contacte amb tu per concertar una cita perquè puguis passar a recollir els documents.

No et preocupis, hem allargat els terminis per retornar els préstecs vigents fins al 30 de setembre.

L’ús de la mascareta és obligatori per venir a la biblioteca, no cal portar guants. A l’entrada de la biblioteca els usuaris disposaran de dispensadors d’hidrogel per a la higiene de mans.

Les biblioteques han adaptat el seu espai a les mesures de seguretat sanitàries, amb la instal•lació de mampares als llocs d’atenció a l’usuari i rètols informatius amb les normes d’utilització de l’espai. 
També s’han senyalitzat els recorreguts per garantir la distància de seguretat i el personal atendrà els usuaris amb equips de protecció individual.

Com a mesura de seguretat, tots els documents que es posin a disposició dels usuaris hauran passat una quarantena d’almenys 14 dies, tal com estableix l’ORDRE SND/399/2020 de 9 de maig. Així podem garantir que no hi haurà rastre de permanència del virus.

Pots gaudir de la programació en línia a través dels nostres canals digitals i xarxes socials, accés a continguts digitals a través de la plataforma eBiblioCat, recomanacions al Bibarnabloc i altres activitats complementàries com la lectura per telèfon.

Per gaudir dels serveis virtuals (préstec de llibres electrònic, pel·lícules en streaming, música en línia, recursos d’aprenentatge d’anglès...) pots donar-te d'alta com a usuari temporal a través de la sol·licitud de carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Només és vàlid per als ciutadans que ho demanen per primer cop, que tenen 14 anys o més, i que són residents a Catalunya.