Preguntes més freqüents

Des del 2 de juny hem anat obrint de forma gradual les biblioteques de la ciutat, amb l’adopció de les mesures establertes a cada fase, per garantir la seguretat a usuaris i treballadors.

A partir del 13 de juliol, un cop finalitzades les tasques de condicionament i senyalització necessàries per garantir les mesures de seguretat, es va restablir l’accés dels usuaris a tots els espais de les biblioteques de la ciutat que estan obertes.

El 14 de setembre totes les biblioteques de Barcelona van obrir les seves portes, excepte la Biblioteca de La Sagrera-Marina Clotet, tancada per tasques de manteniment.

Ja no és necessari demanar cita prèvia per anar a recollir documents i es pot accedir lliurement a les col•leccions.

Per ajudar-te a resoldre dubtes, hem preparat un seguit de respostes a les preguntes més freqüents.

  • Préstec  i retorn de documents. 
  • Informació bibliogràfica.
  • Consulta a sala, mantenint la distància de seguretat.
  • Ús dels ordinadors i altres dispositius informàtics de les biblioteques.
  • Activitats culturals, mantenint la distància de seguretat.
  • Sales d'estudi.
  • Préstec interbibliotecari.
  • Accés lliure a la col•lecció. 

Els diaris no es poden consultar lliurement i les revistes s’han de demanar al personal de la biblioteca.

No cal demanar cita prèvia. Sobretot confirma l'horari de la teva biblioteca abans d'anar-hi.

No et preocupis, hem allargat els terminis per retornar els préstecs vigents fins al 31 d'octubre.

L’ús de la mascareta és obligatori per venir a la biblioteca, no cal portar guants. A l’entrada de la biblioteca els usuaris disposeu de dispensadors d’hidrogel per a la higiene de mans.

Les biblioteques han adaptat el seu espai a les mesures de seguretat sanitàries, amb la instal•lació de mampares als llocs d’atenció a l’usuari i rètols informatius amb les normes d’utilització de l’espai. 
També s’han senyalitzat els recorreguts per garantir la distància de seguretat i el personal atén els usuaris amb equips de protecció individual.

Com a mesura de seguretat, tots els documents que es posen a disposició dels usuaris han passat una quarantena d’almenys 48 hores, tal com estableix El Pla de represa del sector cultural: biblioteques previst a la Resolució SLT/1427/2020, de 18 de juny. Així podem garantir que no hi ha rastre de permanència del virus.

Pots gaudir de la programació en línia a través dels nostres canals digitals i xarxes socials, accés a continguts digitals a través de la plataforma eBiblioCat, recomanacions al Bibarnabloc i altres activitats complementàries com la lectura per telèfon.

Per gaudir dels serveis virtuals (préstec de llibres electrònic, pel·lícules en streaming, música en línia, recursos d’aprenentatge d’anglès...) pots donar-te d'alta com a usuari temporal a través de la sol·licitud de carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Només és vàlid per als ciutadans que ho demanen per primer cop, que tenen 14 anys o més, i que són residents a Catalunya.

Per a qualsevol dubte posa’t en contacte amb la teva biblioteca.