Pregó de Lectura, a càrrec de Irene Vallejo

Es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Barcelona i de les xarxes socials de les Biblioteques de Barcelona

L'escriptora saragossana Irene Vallejo serà l'encarregada de llegir aquest 2021 el Pregó de la Lectura, un acte organitzat per les Biblioteques de Barcelona amb motiu de la diada de Sant Jordi.

En el decurs de l'acte, l'autora conversarà amb el periodista Xavi Ayén. Parlaran del conjunt de l'obra de Vallejo, així com del paper que la lectura i les biblioteques han tingut al llarg de la seva vida. Nascuda el 1979 i llicenciada en Filologia Clàssica, Irene Vallejo va obtenir el doctorat europeu per les universitats de Saragossa i Florència. Des de la infantesa, es va sentir fascinada per les llegendes de Grècia, Roma i el món mediterrani. Actualment, duu a terme una intensa tasca de divulgació del món clàssic impartint conferències i a través de les seves col·laboracions habituals als diaris Heraldo de Aragón i El País. El llibre L’infinit dins d’un jonc. La invenció dels llibres al món antic (2019) va ser reconegut amb el Premi Nacional d’Assaig 2020 i s’ha traduït a trenta idiomes. Altres obres seves són les novel·les La luz sepultada (2011) i El silbido del arquero (2015), les antologies periodístiques Alguien habló de nosotros (2017) i El futuro recordado (2020), els llibres infantils El inventor de viajes (2014) i La leyenda de las mareas mansas (2015), i l’assaig breu Manifiesto por la lectura (2020).

Horaris

Ajuntament de Barcelona - Saló de Cent

Adreça:
Pl Sant Jaume, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona