5 de maig, Dia mundial de la Llengua Portuguesa

Portuguès. Amb motiu del Dia Mundial de la Llengua Portuguesa, la Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda acull un acte en línia organitzat pels consolats de Portugal i Brasil, l’Institut Camoes i el Centro Cultural do Brasil em Barcelona.

Aquest dia vol reconèixer la importància d’una llengua global que compta amb més de 265 milions de parlants al món. El portuguès és l’idioma més parlat a l’hemisferi sud i la llengua oficial de nou països: Angola, Brasil, Cap Verd, Guinea Bissau, Guinea Equatorial, Moçambic, Portugal, São Tomé i Príncipe i Timor Oriental, i també un dels idiomes oficials de la Regió Administrativa Especial de Macau de la República Popular Xinesa. També es parla a l’antiga Índia portuguesa (Goa, Daman, Diu i Dadra i Nagar Haveli).

Dimecres 5 de maig, de 18.30 a 19.30 h.

En línia al canal YouTube de Biblioteques de Barcelona.

Comptarà amb la participació de l’escriptor portuguès Afonso Reis Cabral, del compositor i director d’orquestra José Roberto de Paulo i la intèrpret Daniela Soares, de Priscilla Lopes d’el Rei (lectora del Brasil a la UAB), de Wagner Novaes (director del Centro Cultural do Brasil em Barcelona) i dels músics Maria João Moreno i Daniel Silva.