Barcelona-Buenos Aires, llibres d’anada i tornada

Exposicions. Una exposició centrada en la figura d’Antoni López Llausàs, fundador de la llibreria Catalònia i de l’editorial Edhasa. Fins el 20 de gener a la Bib. Jaume Fuster

Com cada any, la Biblioteca Jaume Fuster dedica una exposició a un editor o editorial emblemàtics. La mostra d’enguany reconstrueix l’aventura editorial d’Antoni López Llausàs

(Barcelona, 1888 – Buenos Aires, 1979) i descobreix un seguit de lligams no gaire coneguts entre les cultures catalana i argentina.

López Llausàs va introduir a Catalunya un model d’editorial moderna, amb la fundació, als anys 1920, de la mítica llibreria Catalònia, amb seu a la plaça Catalunya, que funcionava alhora com a segell editorial. Més tard, des de l’exili a Buenos Aires, va ser l’editor de l’Editorial Sudamericana i, a partir dels anys 1940, va fundar i dirigir Edhasa, amb un peu a cada banda de l’oceà. Impulsor del dia de Sant Jordi, López Llausàs va editar obres d’autors com Josep M. de Sagarra, Gabriel García Márquez, Mercè Rodoreda i Julio Cortázar.

L’exposició, comissariada per Julià Guillamon i que porta per títol Barcelona-Buenos Aires, llibres d’anada i tornada, s’inaugura aquest dijous a les 19.00 h i es podrà visitar fins el 20 de gener de 2020.