Biblioteques de Barcelona al Kosmopolis

Kosmopolis. L’especialista en història de l’escriptura Silvia Ferrara conversarà amb Javier Velaza sobre el seu darrer llibre, 'La gran invención'. Dissabte 28 d'octubre, a les 12.30 h, al Hall del CCCB. Cal reservar entrada.

En el marc de Kosmopolis 2023, que tindrà lloc del 25 al 29 d’octubre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Biblioteques de Barcelona ha organitzat un diàleg al voltant del llibre La gran invención. Una historia del mundo en nueve escrituras misteriosas (Anagrama, 2022). A la conversa hi participaran l’autora del llibre, Silvia Ferrara, i Javier Velaza, catedràtic de Filologia Llatina de la Universitat de Barcelona.

L’acte tindrà lloc dissabte 28 d’octubre, a les 12.30 h, al hall del CCCB.
L’entrada és lliure amb reserva prèvia

El llibre de Ferrara proposa un viatge al voltant del món a través de la història de l’escriptura. Es tracta d’un relat sobre la invenció més gran de la humanitat, l’escriptura, que va sortir a diversos espais i a diverses èpoques, de manera independent, a partir de zero. Un apassionant assaig sobre la capacitat comunicativa dels humans.

Silvia Ferrara és professora de Filologia Micènica de la Universitat de Bolonya. Ha publicat diverses obres especialitzades sobre la història de l’escriptura i és responsable del projecte d’investigació Invention of Scripts and their Beginnings (INSCRIBE) del Consell Europeu.

Javier Velaza és catedràtic de Filologia Llatina, degà de la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona i poeta. Les seves línies de treball principals són les epigrafies romana i paleohispànica, la literatura clàssica i la història de la transmissió dels textos.

La xerrada forma part dels diàlegs K, un apartat de Kosmopolis en què destacats escriptors del nostre temps dialoguen sobre temes clau de la seva obra que ens permeten aprofundir en els plecs de la nostra pròpia història, la manera com ens narrem i ens narren.