Biblioteques tancades per la covid-19

covid-19. Dilluns 18 de maig no obrim al públic. Estem treballant per condicionar les biblioteques a les mesures sanitàries necessàries per obrir-les a la ciutadania el més aviat possible.

Les 40 biblioteques de Barcelona romandran tancades fins a nou avís, així com les oficines del Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Com a mesura per contenir l’expansió del nou coronavirus, limitant-ne la incidència, i per protegir la ciutadania, les 40 Biblioteques de Barcelona romanen tancades des de divendres 13 de març fins a nou avís, així com les oficines del Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Estem treballant tots els protocols necessaris per poder restablir els serveis de manera gradual.

Les fases previstes per al restabliment dels serveis són les següents:

FASE 0. Preparació de les instal·lacions i adaptació dels serveis
La preparació de les instal·lacions comporta actuacions vinculades al manteniment dels edificis, a la neteja i desinfecció, a la protecció individual i col·lectiva de les persones, a la senyalització dels espais habilitats per a prestar servei i a l’adequació dels serveis en aquest context de crisi sanitària.​
Mentre duri aquesta fase les biblioteques estaran tancades.

FASE 1. Obertura gradual de biblioteques, sense accés lliure als espais de la biblioteca
Les biblioteques que puguin obrir ho faran en horaris especials restringits, adaptats a les actuals circumstàncies, i només oferiran servei de préstec i devolució de documents.
No s’oferirà el servei de préstec interbibliotecari.

FASE 2. Accés limitat als espais de les biblioteques
Els usuaris podran accedir a determinats espais de les biblioteques, preferentment mitjançant cita prèvia, en franges horaris concretes i amb una limitació en el temps màxim d’ús.
El nombre de punts de lectura en cada franja horària es limitarà a un terç de la capacitat màxima de cada espai habilitat.
No es podrà accedir directament a la col·lecció documental.

FASE 3. Programació d’activitats culturals, sessions de formació, etc.
En aquesta fase es restablirà la programació cultural i formativa, preferentment amb inscripció prèvia.
La cabuda màxima a les sales estarà limitada a un terç i sempre en nombre inferior a 30 persones, garantint la distància de seguretat de 2 m.

FASE 4. Recuperació total dels serveis i tornada a la normalitat

No us preocupeu dels préstecs i reserves que teniu a l’Aladí: quan les biblioteques reobrin ja tornareu els documents que teniu a casa i recollireu les reserves que vau fer abans del confinament.

Les bústies de retorn 24 hores romandran tancades fins a nou avís.

Així mateix queda suspès el servei de registre presencial a les oficines del Consorci de Biblioteques de Barcelona. Podeu​ presentar les instàncies telemàticament a la seu electrònica.

L’obertura de les biblioteques està condicionada a garantir la prestació dels serveis de manera segura per a la ciutadania i per a les persones que hi treballen, d’acord amb els criteris establerts per les autoritats sanitàries .

​Us mantindrem informats puntualment de l’inici de cada fase i de les condicions d’ús i d’accés als serveis en cada moment a través del web, de les xarxes socials i del butlletí electrònic Més Biblioteques.

I recordeu que podeu gaudir de l’oferta d’una programació en línia a través dels nostres canals digitals i xarxes socials, accés a continguts digitals a través de la plataforma eBiblioCat, recomanacions al Bibarnabloc​​ i altres activitats complementàries com la lectura per telèfon.