Ciutat i pandèmia

Biennal de pensament. En el marc de la Biennal de pensament: Ciutat Oberta que tindrà lloc del 13 al 18 d’octubre.

La Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i Biblioteques de Barcelona t’ofereixen una proposta en línia (per videoconferència) i participativa al voltant dels canvis que ha experimentat la nostra vida a causa de l’expansió de la covid-19. Es tracta de tres cafès filosòfics i de tres tallers d’anàlisi que, conduïts per experts, et permetran reflexionar a partir de les teves experiències dels últims mesos.

La interacció entre lectors i conductors es farà a través de Tellfy, una app de comunicació instantània. Per participar-hi, cal disposar d’un dispositiu mòbil (telèfon o tauleta) i seguir els passos següents:

– Instal·lar Tellfy en el teu dispositiu.
– Crear un usuari a Tellfy.
– Sol·licitar l’admissió als blocs que t’interessin a través dels enllaços d’inscripció (pots inscriure’t a un, dos o tres blocs).

L’aforament està limitat a 25 assistents per bloc.

Bloc 1: Societat i sostenibilitat

Dimarts 6 d’octubre, 18.30 h. Cafè filosòfic (videoconferència): Necessita el món un descans? A càrrec d’Albert Lladó. A partir del llibre El tiempo regalado. Un ensayo sobre la espera, d’Andrea Köhler

Dimarts 13 d’octubre, 18.30 h. Taller (videoconferència): Salut pública, política i ideologia en temps de pandèmia. A càrrec de Xavi Milian.

Cal inscripció prèvia

Bloc 2: Ciutat i pandèmia

Dimecres 7 d’octubre, 18.30 h. Cafè filosòfic (videoconferència): De què parlem quan parlem de vides en comú? A càrrec d’Albert Lladó. A partir del llibre Correspondencia (1946-1959), d’Albert Camus i René Char

Dimecres 14 d’octubre, 18.30 h. Taller (videoconferència): La ciutat després de la pandèmia. A càrrec de Jorge Carrión

Cal inscripció prèvia

Bloc 3 Tecnologia i educació

Dijous 8 d’octubre, 18.30 h.  Cafè filosòfic (videoconferència): Quin vincle establim entre tecnologia i educació? A càrrec d’Albert Lladó. A partir del llibre La escuela no es un parque de atracciones, de Gregorio Luri

Dijous 15 d’octubre, 18.30 h. Taller (videoconferència): El paper de la tecnologia en l‘educació formal i l’oci a casa. A càrrec de Dolors Reig

Cal inscripció prèvia

Els tres llibres a partir del quals partiran els cafès filosòfics es podran agafar en préstec a l’eBiblio, el servei préstec de documents digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

La periodista cultural i traductora Valèria Gaillard elaborarà una crònica de cada bloc temàtic que es publicarà als webs de la Biennal de Pensament: Ciutat oberta, Biblioteques de Barcelona i la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona.

Hi col​·labora: Biennal de pensament: Ciutat Oberta