Cultures i memòries, veus plurals

Cicle. Comença un nou cicle temàtic que vol visibilitzar el cabal cultural de la societat barcelonina, que lliga estretament amb les trajectòries migratòries que han contribuït a formar el teixit social de la ciutat

Del 2 al 30 de novembre de 2023

La societat barcelonina està formada per homes i dones d’orígens múltiples i diversos, molts dels quals amb les arrels en altres indrets del món. Les seves cultures, veus i memòries són socialment rellevants, malgrat que no sempre siguin prou conegudes o visibles. Aquest cicle proposa xerrades, tallers i actuacions per reflectir aquest cabal cultural, que lliga estretament amb les trajectòries migratòries que han contribuït a formar el teixit social de la ciutat.

Poesia des dels Andes: la cultura quítxua
Dijous 2 de novembre, a les 18.30 h, a la B. Guinardó – Mercè Rodoreda. A càrrec de Freddy Chalco, educador social i professor de quítxua del Centre Rimasun.

Dones amazigues: transmissió de la cultura i migració
Dimecres 15 de novembre, a les 18.30 h, a la B. Sant Pau – Santa Creu. A càrrec d’Ilene Glasser, investigadora sobre el poble amazic, i una dona de la comunitat catalanoamaziga.

Construir la diversitat al ritme de la música
Dijous 16 de novembre, a les 18.30 h, a la B. Gabriel García Márquez. A càrrec de Katerine Olivares i Juliana Otálvaro, components de Sentimiento Cimarrón, i Felipe Muñoz Rozo, músic. Presenta: Omaira Beltrán, periodista.

Cinefòrum. Amussu: la lluita dels amazics per una terra viva
Dilluns 20 de novembre, a les 18.30 h, a la B. Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte. A càrrec de Txell Bragulat, directora de Sodepau, i un membre de la Casa Amaziga de Catalunya

Donar valor a les llengües és una clau antiracista  
Dimarts 21 de novembre, a les 18.30 h, a la B. Vila de Gràcia. A càrrec de Baharu Dembaga Susoko, locutor, activista antiracista i parlant de soninke.

Drets culturals i conflicte: la diàspora kurda
Dijous 23 de novembre, a les 18.30 h, a la B. Jaume Fuster. A càrrec de Massoud Sharifi, sociòleg.

Un “museu” itinerant: memòria i present de la comunitat sikh
Dilluns 27 de novembre, a les 18.30 h, a la B. Bon Pastor. A càrrec de Gagandeep Singh, portaveu de la comunitat sikh de Catalunya

La diversitat dels pobles del Pakistan
Dimarts 28 de novembre, a les 18.30 h, a la B. Trinitat Vella – José Barbero. A càrrec de Komal Naz, tècnica de primera acollida i investigadora.

Concert comentat de música gnawa: una història apassionant de fusió 
Dijous 30 de novembre, a les 18.30 h, a la B. Vallcarca i els Penitents – M. Antonieta Cot. A càrrec de Walid Mahmoud, músic gnawa, de l’associació Al Son Morocco.

Cicle coorganitzat i coordinat pel CIEMEN i la Fundació pels Drets Col·lectius dels Pobles.

Amb el suport de: Departament de Drets Socials de la Generalitat de CatalunyaAgència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona.

Segueix i comenta aquest cicle amb #CulturesIMemòries
Accés lliure fins a exhaurir places (cabuda limitada).

Més informació