Dia d’Europa

Europa. En el marc dels actes de celebració del Dia d’Europa, que té lloc cada 9 de maig, Biblioteques de Barcelona oferirà dues activitats, amb la col•laboració de la Direcció de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona.

La idea d’Europa

A càrrec d’Òscar Intente. Dilluns 10 de maig, 18.30 h, a la Biblioteca Jaume Fuster i, en línia, a través del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona. Cal inscripció prèvia

Monòleg dramàtic basat en la conferència homònima que George Steiner va pronunciar al 2004. A través de l’experiència d’una persona desplaçada, es reflexiona sobre la gran paradoxa d’Europa: la diversitat dins de la unió.

Perifèries d’Europa: món eslau i Portugal

A càrrec de José Luís Peixoto, Marta Rebón i Albert Lladó.  Dimarts 11 de maig, a les 19 h, a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, i en línia, a través del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona. Cal inscripció prèvia.

De quina manera les perifèries poden desplaçar i significar la centralitat? El periodista i escriptor Albert Lladó conversarà amb l’escriptora i traductora Marta Rebón i amb l’escriptor José Luís Peixoto sobre aquesta i altres qüestions relacionades amb dues de les perifèries d’Europa: el món eslau i Portugal.

Concert del Dia d’Europa
A càrrec de Lina & Raül Refree. Concert “Music is not Geography, it’s emotion”.
L’acte serà presidit per la tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet.

Com cada any, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del Consell Català del Moviment Europeu i enguany, en el marc de la presidència portuguesa del Consell de la Unió Europea, del Consolat General de Portugal a Barcelona i l’Institut Camões.

Dimecres 12 de maig, a les 18.00 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, i en línia a YouTube. Acte per invitació i amb aforament limitat.

Amb la col·laboració de la Direcció de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona.

Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.