Diàleg de Sant Jordi 2020

#SantJordiBCN20. Empar Moliner conversarà amb el crític Julià Guillamon. Dimecres 22 d’abril, a les 18h, a Instagram

Aquest Sant Jordi és diferent. Les roses i els llibres no inundaran la ciutat. Els autors no sortiran a signar llibres. I tampoc es podrà fer el ja habitual Pregó de la Lectura, que omplia cada any el Saló de Cent de la ciutat.

Així, enguany, el dia 22 d’abril, a les 18 hores al canal d’Instagram bibliotequesbcn_acasa, les Biblioteques de Barcelona ofereixen un Diàleg de Sant Jordi, on Empar Moliner conversarà amb el crític Julià Guillamon sobre el conjunt de la seva obra, l’exercici de la lectura i el paper que les biblioteques han tingut en la seva formació literària.

Empar Moliner (Santa Eulàlia de Ronçana, 1966) es va donar a conèixer amb el recull de relats L’ensenyador de pisos que odiava els mims, al qual va seguir la novel·la Feli, esthéticienne (Premi Josep Pla 2000). Posteriorment va publicar els volums de relats T’estimo si he begut (Premi Lletra d’Or 2005) i No hi ha terceres persones, i els reculls d’articles Busco senyor per amistat i el que sorgeixi i ¿Desitja guardar els canvis? El 2012 va publicar la novel·la La col·laboradora (Columna), seguida de Contes infantils contra tot pronòstic, i el 2015 va obtenir el Premi Mercè Rodoreda amb Tot això ho faig perquè tinc molta por. El febrer d’aquest any publica el seu nou llibre de contes, És que abans no érem així (Columna). Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació, de ràdio, televisió i premsa escrita.

Julià Guillamon (Barcelona 1962) és escriptor i periodista. Ha escrit La Moràvia (2011) i El barri de la Plata (2018), el llibre de proses experimentals La fàbrica de fred (1991) i l’assaig La ciutat interrompuda (2001), recuperat el 2019, juntament amb l’assaig El gran novel·loide sobre Barcelona: el llibre de referència sobre la transformació de Barcelona entre els anys setanta i els Jocs Olímpics del 1992. També ha publicat Travessar la riera (2017), un llibre testimoni sobre la sortida del coma de la seva companya, després d’un vessament cerebral. Col·labora setmanalment al diari La Vanguardia.

El Diàleg de Sant Jordi està organitzat per Biblioteques de Barcelona en col·laboració amb Columna Edicions.

Més informació:
Sant Jordi des de casa (Barcelona Cultura)

#SantJordiBCN20 #desdecasa