Els més prestats 2021

Més prestats. Quins van ser els documents més prestats del 2021 a Biblioteques de Barcelona?

Adults

Les autores són les protagonistes del llistat de novel·les més prestades de les Biblioteques de Barcelona, tres dels quatre títols més prestats van ser escrits per dones.

Un any més la novel·les Canto jo i la muntanya balla, d’Irene Solà, és la més prestada de les biblioteques. La Reina Roja, el primer llibre de la trilogia de Juan Gómez-Jurado, la segueix en el rànquing. Dues autores més, completen la llista:  Dolores Redondo i María Dueñas.

Els manga segueixen els còmics més prestats, i per segon any consecutiu, My hero academia, de Kohei Horishi, encapçala el llistat.

En relació als llibres de coneixements, els manuals per l’acreditació de competències ACTIC són els més demandats, i entre els quatre primers s’hi troba el llibre d’Irene Vallejo, El infinito en un junco, la pregonera de la Lectura del 2021.

Quant al fons de música i cinema els usuaris de Biblioteques de Barcelona tenen gustos ben diversos.  La guardonada Parásitos, dirigida per  Bong Joon-ho, és la pel·lícula més prestada del 2021, seguida de dues pel·lícules de Hollywood i la minisèrie Chernobyl. Atlas del cante flamenco, és el CD de música més prestat; li segueixen  els àlbums de Bruce Springsteen i la cantant britànica Dua Lipa.

Al Bibarnabloc podeu consultar la guia que conté els documents de la col·lecció d’adults que més han sortit en préstec durant l’any 2021.

Infantil i juvenil

Pel que fa a la ficció infantil, per segon any consecutiu, els més petits han seguit demanant els llibres El monstre de colors va a l’escola, d’Anna Llenas i Cinc minuts més, de Marta Altés.

L’enamorament del Gos Pudent ha fascinat als infants d’entre 7 i 9 anys, i les aventures i desventures del Greg, segueixen sent les més llegides entre els joves d’entre 10 i 12 anys. Amb relació a la novel·la juvenil, un cop més, seguim trobant les ja clàssiques Wonder, de R.J. Palacio i Invisible, d’Eloy Moreno, entre els títols més prestats.

En l’àmbit dels coneixements, als ja habituals temes, com l’anglès o els enigmes, aquest 2021 els usuaris més petits han descobert els trens.

No hi ha novetats en els còmics més prestats, el jovent ha continuat llegint les mateixes sèries: Naruto, One Piece i Bola de Drac. Com tampoc en les pel·lícules i la música preferides dels infants, que segueixen encapçalades per Coco i El pot petit.

Al Bibarnabloc podeu consultar la guia que conté els documents de la col·lecció d’infants i joves que més han sortit en préstec durant l’any 2021.