Els més prestats del tercer trimestre

Més prestats. Quins són els documents més prestats dels mesos d’estiu a Biblioteques de Barcelona?

Adults

Els documents més prestats de no ficció han estat les acreditacions de competències en TIC nivell 1 i 2 i els seus qüestionaris de preguntes d’examen ACTIC.

Amb relació a la ficció, una vegada més Canto jo i la muntanya balla de la Irene Solà ha estat la novel·la més prestada, i destaca el darrer poemari de la jove poeta canadenca Rupi Kaur.

Es va produir un canvi total d’obres més prestades durant aquests mesos d’estiu en relació al teatre, destacant l’obra La Víctor C. : una aproximació lliure a la seva figura i als seus contes, d’Anna Maria Ricart Codina. Per contra, els amants del còmic són fidels al mateixos títols, i els autors japonesos segueixen sent els més prestats.

En l’àmbit del cinema, les dues pel·lícules més prestades continuen sent les mateixes: Parásitos, dirigida per Bong Joon Ho i Joker, dirigida per Todd Phillips. I en relació amb la música, solament es manté el CD més prestat: Atlas del cante flamenco, la resta apareixen per primera vegada, mostrant una clara aposta pel folklore popular.

Al Bibarnabloc podeu consultar la guia que conté els documents de la col·lecció d’adults que més han sortit en préstec durant el tercer trimestre de 2021.

Infantil

En quant a la ficció, aquest estiu els més petits han volgut continuar descobrint noves experiències durant les vacances, ja sigui amb històries que tenen lloc a l’escola, a l’oceà, als laberints o a la ciutat.

En Marcel·lí i la seva amistat amb l’Arnau ha irromput amb força col·locant-se com el conte més prestat entre els infants d’entre 7 i 9 anys. I les aventures i desventures del Greg, han estat les més llegides entre els joves d’entre 10 i 12 anys.

Amb relació a la novel·la juvenil, un cop més, les ja clàssiques Wonder i Invisible encapçalen la llista de les més prestades.

En l’àmbit dels coneixements, a l’anglès i als enigmes, aquest estiu els més petits han afegit al seu lleure lectures al voltant dels mars i oceans i dels trens i ferrocarrils.

No hi ha novetats en els còmics més prestats, el jovent ha continuat llegint les mateixes sèries que en el segon trimestre: Naruto, One Piece i Bola de Drac. Com tampoc en les pel·lícules preferides dels infants, que segueixen encapçalades per: Coco i La Sirenita.

Finalment, en relació amb la música, el Pot Petit segueix encapçalant la llista, i els Penguins i el Mic apareixen en segona i tercera posició.

Al Bibarnabloc podeu consultar la guia que conté els documents de la col·lecció d’infants i joves que més han sortit en préstec durant el tercer trimestre de 2021.