Exposició "Hiroshima-Nagasaki: els únics atacs atòmics de la història"

Exposició. La Biblioteca Jaume Fuster acollirà del 15 de juliol al 24 d'agost una exposició fotogràfica al voltant dels bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki. A càrrec de Lucas Vallecillos. Sala d'exposicions. Entrada lliure.

Els bombardejos atòmics d’Hiroshima i Nagasaki es van produir el 6 i 9 d’agost de 1945 respectivament. Aquests actes de guerra representen els únics bombardejos nuclears fins ara esdevenint el tancament de la 2a Guerra Mundial i l’inici de la carrera armamentística nuclear.

Aquesta exposició mostra l’horror de 70.000 persones a Hiroshima i de 40.000 persones a Nagasaki mortes instantàniament a les quals s’han d’afegir les morts a conseqüència de diversos tipus de càncers i altres patologies. Un motiu per reflexionar com el sense sentit d’una guerra arrasa amb la població civil no només en el sentit físic sinó també emocional.

Lucas Vallecillos és fotoperiodista Llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona (UB). Té un portfoli molt ampli amb reportatges publicats a mitjans com El País, El Periódico de Catalunya, Lonely Planet magazineGEO, Altair, NewYorker, National Geographic, Forbes, Newsweek, Ashahi WeeklyCosmopolitan, GQ, Woman, La ReppublicaThe Sunday Times i altres.
És autor de quatre llibres: Castells i castellers, amb Lunwerg (2011); La costa de Almería, amb Triangle Postals (2007); Granada, amb Triangle Postals (2006), i Castellers, amb Edicions 62 (2006).
Ha estat guanyador del premi José Padrón Machín per un reportatge sobre l’illa d’El Hierro.