Imprescindibles, cinema a les biblioteques

Cinema. Dijous 13 de febrer a la Bib. Jaume Fuster i dimecres 26 de febrer a la Bib. El Carmel-Juan Marsé, a les 19h

Xerrades gratuïtes al voltant de les següents pel·lícules, a càrrec de l’experta en cinema Lídia Bardina.

Descobrirem com el director alemany Max Ophuls realitza en les seves dues obres mestres Le Plaisir (1952) i Madame de… (1953) reconversions magistrals del que hauria de ser una adaptació literària hereva de la font original però personal en la seva translació a la pantalla.
En el primer cas, es tracta de tres contes de G.Maupassant on parla de la fragilitat de la vida i del pas del temps. En Madame de… Ophuls pren com a base literària la novel·la homònima de Louise De Vilmain sobre el tema de l’amor no correspost.

En només un any de diferència Fritz Lang realitzà dues pel·lícules similars rodades amb el mateix equip: La mujer del cuadro i Perversidad. S’ha dit que són dos films complementaris. No obstant això, descobrirem com i per què Fritz Lang accentua dins de Perversidad la dosi de fatalisme, culpa i crueltat que mouen als personatges. .

Recorda que si tens el carnet de la biblioteca pots anar als Cinemes Verdi a veure aquestes i altres pel·lícules del cicle “Dijous Imprescindibles” per només 2,90€.