Torna la ‘Literatura en trànsit’ a les biblioteques d’Horta-Guinardó

Literatura. Entre el 30 de setembre i el 3 d’octubre, les 4 biblioteques d’Horta-Guinardó proposen vuit activitats culturals gratuïtes en el marc de la quarta edició del cicle ‘Literatura en trànsit’.

Aquest cicle implica les biblioteques El Carmel – Juan Marsé, Guinardó – Mercè Rodoreda, Horta – Can Mariner i Montbau – Albert Pérez Baró, amb l’objectiu d’acostar la literatura als veïns i les veïnes, de promoure les especialitats de cadascuna d’elles i de fomentar-ne la interacció. I és que l’anomenat Districte Literari té una singularitat: cadascuna de les seves quatre biblioteques està especialitzada en un eix temàtic: poesia, teatre, novel·la barcelonina i gènere negre.

Totes les activitats programades són gratuïtes:

Dimecres 30 de setembre, 18.30 hores. Biblioteca El Carmel – Juan Marsé

Caminar la ciutat, crear nous itineraris de vida

La crítica  literària i investigadora universitària Anna Maria Iglesia, autora de La revolución de las flâneuses (Wunderkammer, 2019), conversa amb el periodista argentí Laureano Debat, autor de Barcelona inconclusa (Candaya, 2017), sobre com el passejar pot esdevenir, més enllà d’un passatemps, un acte de resistència i  insubordinació.

Presenta: Llucia Ramis.

Cal fer reserva prèvia enviant un correu a: b.barcelona.jma@diba.cat

 

Dimecres 30 de setembre, 20 hores. Balcó de la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé

Veus de Barcelona. Un homenatge a la rumba

Sicus Carbonell, junt amb els seus músics i família, ens endinsa en aquells clàssics que, gràcies als temes de Peret, el Pescaílla o Gato Pérez, van posar l’accent en una singularitat de la música barcelonina —amb arrels com el flamenc, la música cubana i el rock-and-roll— i on les lletres i el ritme esdevenen una celebració de la vida.

Cal fer reserva prèvia enviant un correu a: b.barcelona.jma@diba.cat

 

Dijous 1 d’octubre, 18.30 hores. Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró

Ningú és innocent (fins que es demostri el contrari)

L’escriptor Ernesto Mallo, creador del comissari Lascano, autor de novel·les com La conspiración de los mediocres i El hilo de sangre (Siruela, 2015 i 2018) i fundador del festival Buenos Aires Negra, conversa amb l’escriptora Susana Hernández, autora, entre altres títols, de Males decisions (Alrevés, 2017), La reina del punk (Redbook, 2018) i Los miércoles salvajes (Milenio, 2019).

Presenta: Llucia Ramis.

Cal fer reserva prèvia enviant un correu a: b.barcelona.m@diba.cat

 

Dijous 1 d’octubre, 20 hores. Sala Polivalent de Montbau

Un assassinat IMPROvisat

Planeta Impro presenta una vetllada plena d’intriga i humor en la qual els actors seran víctima i assassí, i el públic haurà de fer de detectiu per esbrinar quin dels personatges ha estat el culpable.

Cal fer reserva prèvia enviant un correu a: b.barcelona.m@diba.cat

 

Divendres 2 d’octubre, 18.30 hores. Biblioteca Horta – Can Mariner

Teatre en transició: gènere, sexualitat i mirada

L’escriptor i investigador de la Universitat de Chicago Isaias Fanlo conversa amb el dramaturg i director d’escena Marc Rosich, autor, entre moltes altres obres, de Copi i Ocaña, al purgatori (Teatre Almeria, 2015) i A tots els que heu vingut (TNC, 2017), sobre com la teoria queer ha transformat l’escena catalana i de quins són, ara i aquí, els grans silenciats de la dramatúrgia contemporània.

Presenta: Oriol Puig Taulé.

Cal fer reserva prèvia enviant un correu a: b.barcelona.cm@diba.cat

 

Divendres 2 d’octubre, 20 hores. Plaça Eivissa

Jam d’escriptura teatral

A través d’estímuls sonors i de diferents dinàmiques creatives adaptades a l’escriptura dramàtica, es convida el públic a participar-hi escrivint davant de tothom. Marcos Xalabarder conduirà la sessió, amb música en directe de David Fractals i la participació d’actors, actrius i escriptors convidats, en un espectacle que explora, al mateix temps, la representació, la performance i les arts visuals.

Cal fer reserva prèvia enviant un correu a: b.barcelona.cm@diba.cat

 

Dissabte 3 d’octubre, 18.30 hores. Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda

Lloc i cos. Maneres de no dir definitivament «adeu »

La poetessa i gestora cultural Mireia Calafell, autora de llibres com Poètiques del cos (Galerada, 2006), Tantes mudes (Perifèric, 2014) i Nosaltres, qui (LaBreu, 2020) i el poeta Unai Velasco, responsable de l’editorial Ultramarinos i autor de títols com En este lugar (Papel de fumar, 2012, La Bella Varsovia, 2019) o El silencio de las bestias (La Bella Varsovia, 2014), posen en comú les seves lectures d’iniciació i els seus processos creatius.

Presenta: Llucia Ramis.

Cal fer reserva prèvia enviant un correu a: b.barcelona.mr@diba.cat

 

Dissabte 3 d’octubre, 20 hores. Seu del Districte d’Horta-Guinardó

Roger Mas (en concert)

El cantautor català, autor de discos com Parnàs (2018), Irredempt (2015), A la casa d’enlloc (2010) o Les cançons tel·lúriques (2008), ofereix un recital en solitari en el qual reinterpreta les cançons més emblemàtiques de la seva discografia —així com d’altres poetes i autors— per compartir amb els assistents històries d’amor i de guerra, de passat, present i futur; d’anhels i enyorances, i de fets reals i d’imaginaris. Concert inspirat en tres pilars: les músiques modernes, la tradició pròpia i les diverses músiques ancestrals del món.

Cal fer reserva prèvia enviant un correu a: b.barcelona.mr@diba.cat