Torna una nova edició dels tallers digitals #estàsON

Cursos digitals. Biblioteques de Barcelona i Barcelona Activa ofereixen una programació que té com a objectiu fomentar l’interès per la ciència i la tecnologia en els infants i joves d’entre 6 i 12 anys.

Recordeu que per a inscriure’s als cursos cal tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona. Les inscripcions també es poden fer a la mateixa biblioteca.

TALLERS PER A NENES I NENS DE 6 A 8 ANYS

El misteri dels colors
A través de l’experimentació amb prismes i CD comprendrem quin paper té la llum amb els colors que veiem al nostre voltant. Jugarem amb els colors fent cromatografies, és a dir, descomponent els colors secundaris en primaris, i utilitzarem la capil•laritat de l’aigua per generar colors secundaris. Finalment crearem un pèndol amb material reciclat, on afegirem pintura per dibuixar un petit mural cadascú que ens emportarem a casa.
Cal inscripció prèvia 

STEAM elèctrics
Descobrirem què és l’electricitat i com funciona. A través de dinàmiques, aprendrem què són els àtoms i com es mouen els electrons generant corrent elèctric.
Experimentarem amb diferents materials per entendre que hi ha materials conductors de l’electricitat i materials aïllants. Ens divertirem creant una plastilina molt especial capaç de transportar electricitat! I, finalment, construirem el nostre propi circuit elèctric amb la plastilina que hem creat.
Cal inscripció prèvia

STEAM juguem a programar robots
A través de diverses dinàmiques descobrirem què és la programació i aprendrem a programar un robot bee-bot. Ens divertirem construint un taulell gegant del joc de l’oca i, un cop fet, jugarem al nostre joc emprant els robots bee-bots com a fitxes del joc.
Cal inscripció prèvia

TALLERS PER A NENES I NENS DE 9 A 12 ANYS

Posa’t a prova amb l’STEAM
Farem moltes proves d’enginy, lògica i matemàtiques, haurem de superar reptes i desafiaments de manera cooperativa. En aquells reptes o proves més complicats obtindrem una recompensa, un líquid que haurem d’utilitzar a l’última prova i demostrar les nostres habilitats científiques.
Cal inscripció prèvia

STEAM pel medi ambient 
Descobrirem què és la programació. A través de dinàmiques aprendrem a programar i crearem el nostre primer programa amb Scratch.
Aprendrem quines són les necessitats d’una planta per viure i, a partir d’aquí, ens endinsarem en la robòtica i dissenyarem un sensor, amb Makey-Makey, que ens ajudi a saber quan la nostra planta necessita que la reguem.
Cal inscripció prèvia

Il•lumina’t amb l’STEAM
Entendrem com funcionen els circuits elèctrics i els seus elements principals. Crearem una làmpada amb materials senzills, posant en pràctica el que hem après sobre els circuits, la decoraran i se la podran emportar a casa.
Cal inscripció prèvia 

Biomedicina forense BCNegra
A partir d’una historia sobre un misteriós assassinat, estudiarem l’ADN com a eina per a resoldre el crim. Realitzarem diferents experiments científics i tecnològics que ens permetran entendre millor l’ADN i fins i tot visualitzar-lo.
El taller s’envolta de l’ambient, la retòrica i el llenguatge de la novel•la negra per a celebrar la setmana de la novel•la negra de Barcelona.
Cal inscripció prèvia