Conferencia 'Les dones a la història de lart, una qüestió de perpectiva'

Traductor de google :


A càrrec de Lluïsa Faxedas, doctora en Història de l´art i professora d´Història de l´art contemporani a la Universitat de Girona. Ha treballat, entre altres temes, sobre dones artistes i sobre la docència i la recerca amb perspectiva de gènere.

Des de fa gairebé 50 anys les historiadores feministes de l´art han anat demostrant que la participació de les dones en la creació artística tenia un abast molt més ampli que el que la història oficial de l´art havia explicat. Avui en dia coneixem el nom de moltes dones artistes d´arreu del món que, a partir del
Renaixement, es van professionalitzar en un àmbit en el que mica en mica van anar trobant possibilitats de formar-se; i també som conscients que les dones ja havien sigut artísticament actives en èpoques anteriors, com a pintores o escultores, però també fent ceràmica, brodant, teixint o creant objectes decoratius de tota mena.

També tenim present que les dones han tingut un paper clau en el món de l´art com a mecenes, col·leccionistes, promotores, galeristes, historiadores, crítiques, gestores, museòlogues, restauradores... és a dir, en tot l´entramat institucional que sosté el món de la creació
artística. Ser-ne conscient és bàsicament una qüestió de perspectiva. En què ens fixem quan estudiem la història de l´art i del patrimoni, quines preguntes ens fem?

Horarios

Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

Dirección:
Pl Fort Pienc, 4*5
Districto:
Eixample
Barrio:
El Fort Pienc
Código postal:
08013
Población:
Barcelona