Promoció

Bicicleta elèctricaCom és?

La bicicleta elèctrica és una bici de pedalatge assistit, que amb la inèrcia del pedaleig rebaixa l’esforç a l’hora de desplaçar-se. Aquesta és la gran diferència amb un ciclomotor o un giny elèctric i el que li dóna la categoria de bicicleta.

És una solució de mobilitat amb persones amb dificultats i també per superar desnivells sense esforç.

Subvencions supramunicipals

Actualment, la bicicleta elèctrica està subvencionada pel Pla PIVE i gestionada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb conveni amb el gremi d’empreses del món de la bicicleta. 

Projecte municipal per increment del seu ús

Donada la orografia de la ciutat de Barcelona, es treballa en un projecte de promoció específica de la bicicleta elèctrica, tant per a fer front a les àrees amb més pujades com per als desplaçaments llargs, fet que permetrà ampliar l’àmbit de Barcelona accessible en bicicleta per més usuaris.

El nou Bicing també compta amb un percentatge de bicicletes elèctriques a la seva flota.

Promoció urbana distribució mercaderíes

Pel que fa a la distribució urbana de mercaderies, l’Ajuntament de Barcelona vol estendre el repartiment de mercaderies amb bicicleta o bicicleta elèctrica, en la línia de la prova que ja s’ha dut a terme a Ciutat Vella amb tricicles elèctrics.

El Govern municipal aposta per implantar una xarxa de microplataformes de distribució a la ciutat on les cargobikes tinguin un paper protagonista.

Més informació

Lloguer de bicicletesLa promoció d’aquesta modalitat de transport representarà l’increment de demanda dels vehicles, de manera que es desenvoluparan un seguit d’activitats econòmiques a l’entorn del sector, com ara venda, lloguer, reparació, sistemes de seguretat per al ciclista, sistemes antirobatori, sistemes de connectivitat, reciclatge de vehicles, transformació de bicicletes a bicicletes elèctriques, fabricació i distribució d’accessoris i complements, assegurances i empreses de micrologística, entre altres.

Back to top