El nou contracte del Bicing amplia els serveis

El nou contracte del Bicing amplia els serveis

01/12/2017 - 17:34 h*

Mobilitat. La proposta que ha obtingut la millor puntuació global, de les sis presentades, ha estat "Pedalem Barcelona", formada per Cespa i PBSC.

La Comissió de Plenari ha aprovat el 5 de desembre la proposta d'adjudicació del nou contracte del Bicing a la unió temporal d'empreses (UTE) formada per Cespa i PBSC, amb el nom "Pedalem Barcelona", que ha estat la que ha obtingut la millor puntuació global en el conjunt de la valoració tècnica i econòmica, de les sis candidatures presentades.

Abans que se signi formalment el contracte del Bicing per als propers deu anys, haurà de transcórrer un període d’al·legacions de quinze dies des de la publicació oficial.

L’adjudicació d’aquesta nova contracta forma part de l’estratègia municipal per potenciar la mobilitat sostenible, especialment l’ús de la bicicleta. El Pla de mobilitat urbana 2013-2018 inclou una ampliació de la xarxa de carrils bici de més de 80 quilòmetres, 20 dels quals estaran en funcionament abans que s’acabi l’any.

La proposta de bicicleta mecànica de “Pedalem Barcelona” destaca per un disseny nou i millors prestacions, com ara un quadre d’alumini més lleuger, frens de tambor a la roda davantera i de disc a la posterior, rodes de 26 polzades i un millor sistema d’il·luminació. A més, es triplicarà el nombre de bicis elèctriques; es passarà, així, de 300 a 1.000 unitats, amb l’ampliació corresponent del nombre d’estacions mixtes.

També es preveuen novetats que redundaran en el servei a l’usuari, com ara la reserva anticipada, de cinc minuts, de la bicicleta; sistemes tarifaris diferenciats segons si s’opta per a un ús anual o puntual del servei, i millores en el servei de repartiment de bicicletes a les estacions.

El nou contracte de Bicing entrarà en funcionament el novembre del 2018.

Back to top